Facebook pune presiune pe Apple: ce și-ar dori să faci pe iPhone, dar nu este posibil

Facebook pune presiune pe Apple: ce și-ar dori să faci pe iPhone, dar nu este posibil

În iOS 14, Apple a inclus posibilitatea schimbării aplicațiilor native pentru anumite operațiuni. Facebook vrea însă mai multe decât atât.

Dacă ai un iPhone cu iOS 14, îți poți schimba clientul nativ de email cu Gmail, dacă te ajută. Același principiu se aplică și în cazul browserului de internet. Facebook își dorește să poți faci același lucru cu aplicația implicită de mesagerie. La fel cum pe Android poți folosi Messenger pentru a trimite sau primi SMS-uri, Mark Zuckerberg și-ar dori să ai parte de aceeași flexibilitate și când vine vorba de un iPhone.

Conform informațiilor publicate de The Information, acesta este un efort mai vechi al celor de la Facebook. Compania pune de mulți ani presiune pe Apple pentru a facilita schimbarea aplicației implicite de mesagerie pe iOS, iar lucrurile nu au făcut decât să se acutizeze odată cu lansarea iOS 14.

”Suntem de părere că oamenii ar trebui să poată alege aplicații diferite de mesagerie și să le facă implicite pe telefoanele lor. În general, totul se mișcă în această direcție oricum.”, a explicat Stan Chudnovsky de la Facebook pentru The Information.

În mod realist, Messenger s-ar putea să nu fie cea mai inspirată alegere pentru o aplicație de mesagerie implicită pe iPhone, dar cred că există oameni care ar prefera WhatsApp sau Telegram în locul aplicației native Messages.

Din păcate, deși această funcție există de ceva timp pe Android și ține de tine să alegi aplicația implicită de mesagerie, este improbabil ca Apple să facă vreodată acest gest.  La momentul de față, foarte mulți oameni, mai ales în SUA, optează pentru hardware Apple datorită serviciului iMessage, a funcțiilor de criptare integrate și a altor beneficii pe partea de securitate. Gigantul din Cupertino nu și-ar dori niciodată să faciliteze migrarea utilizatorilor către altă soluție cross-platform. În definitiv, acesta ar fi primul pas pentru a trece mai ușor la Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: