Acesta este cel mai înfricoșător film din toate timpurile

Acesta este cel mai înfricoșător film din toate timpurile

Care este cel mai scary film ever? Aceasta este întrebarea care provoacă cea mai mare dezbatere printre împătimiții genului horror, în special în timpul sezonului de Halloween.

Care este cel mai înfricoșător film din toate timpurile? Veți primi adesea o varietate de răspunsuri de la adevărații geeks, dar, de obicei, în topul listei sunt clasici precum Exorcistul sau Texas Chainsaw Massacre. Dar acum, de la Forbes, am aflat despre un studiu științific propriu-zis numit „Science of Scare Project”. Și este menit să răspundă definitiv la această întrebare, folosind cercetări reale.

Acest studiu, realizat de Broadband Choices, a urmărit ritmul cardiac a 50 de persoane de diferite vârste care au urmărit peste o sută de ore de filme horror. După această cercetare exhaustivă, au reușit să restrângă o listă a ceea ce au concluzionat că sunt cele mai înspăimântătoare 35 de filme realizate vreodată. Și probabil că rezultatele te vor surprinde. Le poți vedea pe primele 35 în infografia de mai jos:

Cum s-a desfășurat studiul „cel mai horror film”

Studiul s-a desfășurat prin montarea unui monitor de ritm cardiac pe participanți – pentru a vedea cât crește ritmul cardiac peste ritmul cardiac de odihnă în timpul unui anumit film înfricoșător. Iar filmul care este cel mai înspăimântător este filmul Sinister al lui Scott Derrickson din 2012, cu Ethan Hawke în rol principal.

În timpul Sinister, ritmul cardiac mediu al spectatorilor a crescut la 86 BPM, ceea ce reprezintă o creștere de 32%. Aceasta a fost cea mai mare creștere a BPM din orice film din studiu.

Întregul top ten este format din filme din ultimul deceniu și jumătate. Filmele de groază clasice se numără printre primele 30, dar n-au avut un impact atât de mare. Unul dintre cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile, The Shining, de Stanley Kubrick, este doar pe locul 33. Probabil asta se caută acum, în obținerea adrenalinei – jump scares, nu neapărat storyline.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: