Unfriended, un film horror care îți arată viața digitală așa cum nu vrei s-o vezi [VIDEO]

Unfriended, un film horror care îți arată viața digitală așa cum nu vrei s-o vezi [VIDEO]

Unfriended este un film horror clasic, în care toată lumea moare în moduri dureroase și murdare, dar mai are și o altă înțelegere și pentru ea ar trebui să-l vezi. Pe 17 aprilie a fost lansat în cinematografe.

Unfriended se derulează exclusiv într-o fereastră de Skype, între câțiva oameni care ajung să moară în moduri destul de dureroase și explicite, cât să cataloghezi filmul drept horror. Dar Unfriended ne mai prezintă o versiune a lumii digitale, și anume impactul acțiunilor din ea asupra vieții obișnuite. Dincolo de toate beneficiile internetului și tehnologiei, mai sunt câteva minusuri imense, cum ar fi lipsa de intimitate și singurătatea online.

Unfriended spune povestea sinuciderii unei fete, după ce a fost filmată beată de către cineva și acel video a ajuns online. Online ajunge și clipul cu sinuciderea ei, dar din tărâmul morților vrea răzbunare și pentru asta, se pare, învață și cum să controleze computere. Filmul se derulează în timpul unei conversații pe Skype între prietenii celei care s-a sinucis. De la ei ea vrea să afle cine a încărcat online videoclipul cu ea beată.

Unfriended trece prin videoclipuri porno publicate online, prin forțarea unei fete pentru a face sex, prin documentarea pe forumuri (de ce se întorc morții ca să-i bântuie pe cei vii) și chiar prin conversații pe Facebook Messenger. Unul dintre momentele importante pe care le-ai putea omite este când unul dintre personaje îi scrie altuia pe Facebook o explicație cu privire la comportamentul sinucigașei. Scrie, șterge, șterge și rescrie. Sunt câteva secunde în care face asta, iar celeilalte persoane îi apare mesajul is typing... Până la urmă apare mesajul: „chestiuni familiale”. De câte ori n-ai făcut asta?

Mai mult, tot ce vezi în Unfriended, cum am zis și la început, se întâmplă pe un ecran. Nu există cadre mai mari decât cele pe care Skype le prezintă. Acum, tu cât de dependent și conectat ești? Poți striga pentru ajutor prin Chatroulette, poți spune tot ce vrei să spui prin Messenger, pozele de pe Facebook și videoclipurile de pe YouTube spun totul? Totodată, Unfriended este încă un film care ne arată că internetul nu uită. Ca horror este însă doar unul în care câțiva tineri mor în condiții stupide. De asemenea, se mai numește Offline sau Cybernatural.

 

Citește și:
Etichete: