Cât de rapid e WiFi 6: poți să descarci cele 22 de filme Marvel în mai puțin de trei ore

Cât de rapid e WiFi 6: poți să descarci cele 22 de filme Marvel în mai puțin de trei ore

Nu doar 5G va schimba modul în care lucrăm și în care ne distrăm, ci și noua generație de Wi-Fi. Când de rapid este Wi-Fi 6?

Despre noua generație de Wi-Fi am mai scris și v-am explicat cum funcționează și de ce te va interesa mai mult (poate) decât 5G-ul.

Este doar începutul acestei noi ere și abia au început să apară routere de nouă generație, însă ne putem da seama deja cam cât de rapide vor fi. Routerele Wi-Fi 6 sunt compatibile cu dispozitivele de generație anterioară, însă pentru ca să vezi rezultate bune trebuie să ai și un dispozitiv compatibil cu noua tehnologie

De exemplu, ai putea folosi un Samsung S10 (primul telefon compatibil cu Wi-Fi 6) și un router nou ca să beneficiezi de tot ce promite această nouă versiune de Wi-Fi.

Vei avea parte de o viteză de descărcare mare, dar nu-i totul despre asta. Wi-Fi 6 ar face conectarea mai multor dispozitive simultan mult mai bine, asta ar înseamna un Wi-Fi mai bun în locuri aglomerate precum aeroporturi sau stadioane, însă probabil vor mai trece câțiva ani până când o să vedem cu adevărat impactul acestei tehnologii.

La ce viteze să te aștepți cu Wi-Fi 6

Netgear Nighthawk AX12 este un router nou cu o viteză maximă de 1,2 Gbps pe banda de frecvență 2.4 GHz și 4,8 Gbps pe banda de 5 GHz, ceea ce înseamnă un plus de 30% față de routerele cu Wi-Fi 5.

Cei de la CNET au descoperit că routerul era capabil să ofere viteze de 1,32 Gbps în urma testelor efectuate. Asta înseamnă că ai putea să descarci toată colecția de 22 de filme Marvel (fără Spider-Man: Far From Home pentru că nu este disponibil pentru descărcare) 4K Blu-Ray, ce înseamnă 1,5 TB de conținut, în două ore și 40 de minute.

În acest moment, pe fibră optică (300 Mbps) ai putea să descarci această colecție de filme în 11 ore și 42 de minute. Pe cea mai bună conexiune pe fibră (în SUA) și cu un router Wi-Fi 5 foarte bun, acest timp de descărcare ar fi de cam trei ore și 45 de minute.

Deci, chiar și așa, Wi-Fi 6 aduce un plus și nu putem decât să ne bucurăm.

Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: