Următorul update de Windows are o mare surpriză pentru gameri

Următorul update de Windows are o mare surpriză pentru gameri

Următorul update pentru Windows, cel din aprilie, 2019 va avea o surpriză de care se vor bucura toți gamerii. Să sperăm că actualizare nu va mai șterge fișierele utilizatorilor sau alte asemenea lucruri.

Nu este niciun secret că Microsoft caută metode prin care să-i facă pe oameni să joace jocuri fără să fie nevoiți să dețină un Xbox One. Actualizarea sistemului de operare din aprilie 2019 sugerează că Microsoft se pregătește să le ofere gamerilor posibilitatea de a juca jocuri de Xbox direct pe PC.

Microsoft le oferă celor care testează acestă versiune de Windows posiblitatea de a juca pe gratis State of Decay. Așa că atunci când descarci jocul acesta nu se descarcă de pe serverul Microsoft Store (serverdl.microsoft.com), de unde se descarcă versiunile pentru PC ale jocurilor Xbox, ci de pe assets1.xboxlive.com

Asta sugerează că descarci un joc Xbox pe PC. Mai mult, fișierele sunt de tip .xvc, format de Xbox, iar jocul poate fi instalat datorită aplicației PowerShell din Windows 10 April 2019 update.

De asemenea, actualizarea sistemului de operare aduce un nou serviciu de gaming – Microsoft.GamingServices ce instalează două drivere: xvdd.sys = XVD Disk Driver (Microsoft Gaming Filesystem Driver) gameflt.sys = Gaming Filter (Microsoft Gaming Install Filter Driver).

Un utilizator de Twitter a descoperit și mai multe referințe la Durango, numele de cod al Microsoft pentru Xbox One.

Este o veste bună deoarece în viitor, utilizatorii de Windows for putea juca jocuri Xbox One nativ, fără să fie nevoiți dezvoltatorii să rescrie codul pentru a funcționa și pentru PC.

Sigur, foarte multe jocuri de Xbox sunt disponibile pentru PC prin PlayAnywhere, dar acestă nouă funcție înseamnă că dezvoltatorii vor putea să-și ducă jocurile pe PC mult mai rapid decât în prezent.

Este o idee bună deoarece utilizatorii de Xbox și Windows vor putea avea acces la produse mai facil. Asta ar putea duce și la integrarea celor două magazine într-unul singur. Poate în viitor va merge să te joci un joc de Xbox pe disc printr introducerea lui într-o unitate optică (dacă mai are cineva așa ceva).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Techradar