Microsoft te imploră să renunți la Internet Explorer, iar problema e gravă

Microsoft te imploră să renunți la Internet Explorer, iar problema e gravă

Oficialii Microsoft nu mai știu la ce trucuri să apeleze pentru a te convinge să renunți la Internet Explorer. Se pare că toate vulnerabilitățile browserului clasic nu reușesc să sperie o serie de companii și instituții importante.

Obișnuința este cel mai periculos viciu cu care se confruntă marile companii de pe întregul mapamond. Instituții importante pe care se bazează economia unei țări sunt atât de reticente la schimbare, încât folosesc sisteme de operare de peste un deceniu la pachet cu browsere încărcate de vulnerabilități periculoase fără nicio urmă de luciditate. Pentru că utilizarea Internet Explorer în 2019 este precum o cutie a Pandorei în materie de probleme de securitate, Microsoft vine cu o nouă rugăminte.

Printr-o postare pe blogul oficial al companiei, americanii roagă organizațiile și firmele de diverse dimensiuni să îmbrățișeze un browser modern. Încercând să le atace unde doare, Chris Jackson de la Microsoft a venit cu un avertisment important pentru companii. El este senior cybersecurity architect în cadrul gigantului din Redmond și, în opinia sa, orice entitate care folosește Internet Explorer acum acumulează o grămadă de ”datorie tehnică”.

Avertismentul său se referă la faptul că orice entitate care alege calea ușoară de a rămâne în urmă cu adopția noilor tehnologii, de fapt își crește cheltuielile ulterior până la un prag absurd. E ca și cum, toate proiectele respectivelor companii sunt pe termen scurt și ignoră în totalitate consecințele pe termen lung.

În anii trecuți, cei de la Microsoft au făcut numeroase eforturi pentru a descuraja utilizarea în continuare a Internet Explorer, dar efortul lor a fost nul. Introducerea Enterpresie Mode în IE în 2014 a fost dedicată exact acestui tip de clienți care sunt vizavți de comunicatul americanilor. Încetarea suportului oficial pentru Internet Explorer 8, 9 și 10 s-a produs în 2016, dar nici măcar acel gest extrem nu a avut rezultatul scontat, iar cei mai mulți au ignorat riscurile situației actuale. Faptul că niciun dezvoltator web nu-și mai testează site-ul pe Internet Explorer și are mari șanse să arate ciudat sau să se încarce aiurea este doar ”un bonus.”

Citește și:
Sursa: Microsoft