PlayStation 5 și Xbox ar putea avea un rival neașteptat

PlayStation 5 și Xbox ar putea avea un rival neașteptat

Sony lucrează la o nouă consolă, la fel și Microsoft, probabil și Nintendo, dar ei nu ar fi singurii jucători de pe piață. Un studio de jocuri a anunțat că lucrează la o consolă care să concureze cu PlayStation 5 și Xbox Two.

Slightly Mad Studios este cunoscut în special datorită jocurilor video Project Cards și Need for Speed: Shift. Șeful companiei a anunțat că firma lucrează la o consolă misterioasă care ar putea fi lansată în următorii trei ani.

Ian Bell, fondatorul studioului londonez, a scris pe Twitter că Mad Box, consola lor, va fi capabilă să redea jocuri video la o rezoluție 4K și la 60 fps și va oferi suport pentru VR și un motor grafic pentru toți dezvoltatorii de jocuri.

Cei de la Variety au vorbit Ian Bell care a clarificat că este vorba de o consolă de sine stătătoare, fără legături cu PlayStation sau Xbox. „Va suporta majoritatea căștilor VR din prezent și specificațiile tehnice ale consolei vor fi echivalente cu specificațiile unui computer foarte rapid din viitorul apropiat”, a spus el. Se pare că Bell este în discuții cu mai mulți producători de componente și că „nu putem da mai multe detalii acum, dar pot să spun că avem designul consolei extrem de detaliat”.

Legat de discuția pentru realitate virtuală, se pare că Mad Box ar fi capabil să ruleze jocuri de realitate virtuală la 120 FPS ceea ce ar face experiența virtuală mult mai bună decât în prezent.

Ce fel de jocuri vor fi disponibile pe acestă consolă? „Plănuim să avem jocuri vechi și noi de la toți dezvoltatorii, fie ei vechi sau noi”. Cei noi poate ar fi studiourile care ar profita de oferta companiei de a le oferi motorul grafic pe gratis pentru a face jocul.

Ian Bell crede că situația din prezent reprzintă un monopol sau duopol și este de părere că „avem contactele necesare in industrie pentru a putea realiza o consolă după design-ul nostru. Competiția este sănătoasă”.

Noua consolă a stârnit interesul mai multor investitori și în patru-șase săptămâni am putea vedea și primele randări grafice ale produsului. Mad Box, ne asigură Ian Bell, se va vinde la prețuri competitive. „Noi nu vom lua un profit la fel de mare ca alți producători și vom putea reduce prețul consolei. Mad Box va avea un preț similar cu al competitorilor”.

Citește și:
Etichete: