Unde să te uiți la toate filmele Marvel până apare „Avengers: Endgame”

Unde să te uiți la toate filmele Marvel până apare

Avengers: Endgame” se anunță a fi apogeul unui deceniu în care Marvel a dominat piața filmelor cu supereroi. Filmele Marvel din ultimii zece ani au creat un întreg univers.

Dar dacă ai ratat câteva pe parcurs? Sau dacă le-ai văzut, dar nu îți amintești detaliile mărunte, dar care contează? Pe măsură ce au trecut anii, filmele Marvel au ajuns să se întrepătrundă și să devină interconectate. Personajele din filme diferite au făcut cunoștință unele cu altele și au ajuns să lucreze în echipă.

Oricum ar fi, dacă vrei să recuperezi ce ți-a scăpat poate în Universul Cinematic Marvel, cei de la Mashable au creat o listă cu locurile în care poți vedea legal filmele Marvel.

Iron Man: iTunes, Google Play

The Incredible Hulk: iTunesGoogle Play

Iron Man 2: iTunesGoogle Play

Thor: iTunesGoogle Play

Captain America: The First Avenger: iTunesGoogle Play

Marvel’s The Avengers: iTunesGoogle Play

Iron Man 3: iTunesGoogle Play

Thor: The Dark World: iTunesGoogle Play

Captain America: The Winter Soldier: iTunesGoogle Play

Guardians of the Galaxy: iTunesGoogle Play

Avengers: Age of Ultron: iTunesGoogle Play

Ant-Man: iTunesGoogle Play

Captain America: Civil War: iTunesGoogle Play

Doctor Strange: iTunesGoogle Play

Guardians of the Galaxy Vol. 2: NetflixiTunesGoogle Play

Spider-Man: Homecoming: iTunesGoogle Play

Thor: Ragnarok: Netflix, iTunesGoogle Play

Black Panther: NetflixiTunesGoogle Play

Avengers: Infinity War: Netflix, iTunesGoogle Play

Ant-Man and the Wasp: NetflixiTunesGoogle Play

Captain Marvel: Filmul acesta este prea recent pentru a exista pe vreo platformă online, dar partea bună este că încă îl poți vedea la cinematograf.

Dacă ești însă mai nou în lumea filmelor Marvel, atunci probabil ți se va părea puțin copleșitor să te uiți la atâtea filme deodată. Tocmai de aceea, o poți lua mai încet – pe faze. Universul Cinematic Marvel are trei faze până în prezent, fiecare din ele având câte șase-șapte filme.

În prima fază faci cunoștință cu supereroii cei mai vechi, cum ar fi Captain America, Iron Man și Thor. Le afli poveștile de origini, ce îi motivează și ajungi să îi îndrăgești. În faza doi încep să se întrepătrundă mai bine poveștile, te scufunzi mai adânc în Universul Cinematic Marvel și, pe alocuri, faci cunoștință cu supereroi noi și amuzanți. Faza trei vine cu conflicte mai complexe și mai intense ca oricând, îți prezintă niște personaje noi și culminează cu ultimul film Avengers, împărțit în două părți. Dacă vrei să vezi întreaga listă cu ordinea filmelor, poți intra AICI.