În ce ordine să te uiți la filmele Marvel dacă vrei să te bucuri de „Avengers: Infinity War” la maxim

În ce ordine să te uiți la filmele Marvel dacă vrei să te bucuri de Avengers: Infinity War la maxim
Sursa foto: Medium

Universul cinematic Marvel are 10 ani de existență și este cam de neegalat, iar „Avengers: Infinity War” este cireașa de pe tort în ceea ce privește această lume a supereroilor.

Pe măsură ce au trecut anii, filmele Marvel au ajuns să se întrepătrundă și să dezvolte conexiuni. Personajele din filme diferite au făcut cunoștință unele cu altele și au ajuns să colaboreze – totul pe fundalul a 10 ani de construire răbdătoare a unui univers de neuitat.

Pentru nou-veniții în Universul Marvel, cantitatea de filme pe care trebuie să le vadă poate fi realmente copleșitoare. Dar cu puțină ambiție, nu este imposibil. Sunt două variante dacă vrei să te uiți la filmele Marvel – și ambele cuprind trei faze. Cea mai simplă este să te uiți la aceste filme în ordinea apariției lor – ordine pe care o găsești aici.

Există însă și posibilitatea de a te uita la aceste filme în ordinea cronologică a evenimentelor care au loc în ele. Ca să nu faci tu efortul de a le găsi ordinea, lista de mai jos te va ajuta.

Faza Unu

În această fază faci cunoștință cu primii supereroi. Acum le afli poveștile de origini, care te vor face să îi apreciezi cu adevărat și să le înțelegi motivațiile.

 1. Captain America: The First Avenger
 2. Iron Man
 3. Iron Man 2
 4. The Incredible Hulk
 5. Thor
 6. Avengers

Faza Doi

Aici deja cunoști majoritatea eroilor și ajungi să te scufunzi mai adânc în poveștile lor. De asemenea, ai ocazia să cunoști supereroi noi, care aduc o dimensiune colorată și hilară universului.

 1. Iron Man 3
 2. Thor: The Dark World
 3. Captain America: The Winter Soldier
 4. Guardians of the Galaxy
 5. Guardians of the Galaxy Vol. 2
 6. Avengers: Age of Ultron
 7. Ant-Man

Faza Trei

În această fază încă mai este loc de personaje noi prezentate cu aceeași răbdare cu care Marvel ne-a obișnuit. Asta nu înseamnă că cele vechi stagnează, ci din contră – le vedem în conflicte noi, mai complexe și mai intense ca oricând. Totul culminează, desigur, cu ultimul film Avengers, care îți va frânge inima în mii de bucăți și i le va servi lui Thanos pe o farfurie.

 1. Captain America: Civil War
 2. Doctor Strange
 3. Spider-Man: Homecoming
 4. Black Panther
 5. Thor: Ragnarok
 6. Avengers: Infinity War
 7. Ant-Man and the Wasp
 8. Captain Marvel
 9. Avengers: Endgame
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Independent