SpaceX începe proiectul prin care vrea să dea internet către toată planeta

SpaceX începe proiectul prin care vrea să dea internet către toată planeta
18:54 23.05.2019

SpaceX are planuri mari pentru inovație și ar putea să fie compania care urmează să ofere internet către planeta noastră.

Inițiativa SpaceX se numește Starlink și scopul său este „simplu”: lansarea în orbita joasă a Pământului a 12.000 de sateliți care urmează să distribuie internet către Pământ. Compania a făcut deja primul pas pentru proiect și lansează azi, 23 mai, primii 60 de sateliți.

Totuși, aceștia nu sunt perfect funcționali și nu au toate caracteristicile pe care variantele finale ar urma să le aibă. Lansarea acestora ajută SpaceX să experimenteze la primă mână cum poate opera aceste vehicule în spațiu.

Elon Musk, CEO-ul companiei, spune că acesta este unul dintre cele mai dificile proiecte de inginerie pe care le-a văzut.

SpaceX vrea să ne ofere internet din spațiu

Viziunea SpaceX constă în lansarea în orbită a două grupuri de sateliți. Aproape 4.500 dintre aceștia vor opera la o altitudine cuprinsă între aproximativ 550 și 1300 de kilometri. Cel de-al doilea grup, alcătuit din peste 7.500 de sateliți va ajunge la o altitudine ceva mai mică, cuprinsă între 335 și 346 de kilometri. Dacă planul va reuși, , aproape 12.000 de sateliți ar urma să graviteze în jurul Pământului și ar oferi conectivitate la internet către aproximativ un milion de dispozitive de pe suprafața sa.

La momentul actual, există aproape 2000 de sateliți în spațiu care oferă internet. Totuși, aceștia sunt poziționați mult mai sus în orbită. Din acest motiv, semnalului îi ia mai mult timp să ajungă la utilizatorii de pe Pământ. Astfel, proiectul prin care SpaceX vrea să lanseze acești sateliți mai aproape de utilizatori ar putea reduce considerabil acest lag.

SpaceX plănuiește să lanseze loturi de câte 60 de sateliți în anii care urmează. Într-un an, ar putea ajunge să trimită în orbită undeva între 1000 și 2000, spune Elon Musk, CEO-ul companiei. Aparent, compania va putea obține acoperire completă după aproximativ 24 de lansări. Totuși, va continua să trimită sateliți în spațiu, pe măsură ce mai mulți clienți se alătură sistemului.

Poți urmări misiunea SpaceX aici:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge
Etichete: