27 mart. 2019 | 11:56

Funcția pe care trebuie s-o folosești pe Samsung Galaxy S10

ACTUALITATE
Funcția pe care trebuie s-o folosești pe Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 a fost lansat acum aproximativ o lună, dar deja pare să fi depășit în vânzări modelul anterior, Galaxy S9.

Nu e nimic nou în faptul că modelul S10 vine cu o cameră integrată direct în ecran, sub forma unei găuri. Ceea ce probabil nu știai e că există o aplicație specială pentru camera noului telefon Samsung care îți arată câtă baterie mai ai.

Aplicația se numește Energy Ring și, după cum îi spune și numele, este un cerc luminat în jurul lentilei care îți indică câtă energie mai are telefonul tău. Aplicația este și customizabilă. Poți ajusta culoarea, grosimea sau chiar direcția cercului luminos. Aplicația este gratis și este atât funcțională, cât și plăcută din punct de vedere vizual.

Totuși, aplicația ar putea contrazice puțin încercările de inovație a companiei Samsung. „Gaura” din ecranul modelului Galaxy S10 a fost creată de Samsung ca o modalitate discretă de a poziționa camera frontală. Au ținut neapărat să nu mai fie nevoie să facă o crestătură în ecran. Așadar, cercul din jurul acesteia ar putea fi destul de deranjant.

Din fericire, poți dezactiva indicatorul în anumite situații în care nu vrei ca cerculețul luminos să te distragă. De exemplu, atunci când te uiți la un videoclip pe tot ecranul sau când joci un joc în modul full-screen.

Energy Bar pentru alte modele Samsung

Dezvoltatorul aplicației, IPJ, a mai creat indicatoare customizate de nivel al bateriei pentru Android. Există și o versiune a aplicației, Energy Bar, pentru modelel S8 și S9. În cazul acestora, nivelul bateriei este indicat printr-o bară în partea superioară a ecranului.

Aplicația pare să nu-ți consume bateria. Pentru toate cele trei modele Samsung, dezvoltatorii spun că aplicația înțelege că vrei să-ți folosești bateria telefonului în mod eficient. Așadar, aceasta trece în „deep sleep” atunci când ecranul este stins.