11 mart. 2019 | 16:04

Chinezii lucrează la telefonul futurist pe care tot ecranul e scanner de amprentă

ACTUALITATE
Chinezii lucrează la telefonul futurist pe care tot ecranul e scanner de amprentă

Telefonul care îți scanează amprenta oriunde pe ecran ar putea însemna viitorul tehnologiei mobile. Evident, este un telefon chinezesc, ai mai auzit de el și are specificații impresionante.

Telefonul care-ți scanează amprenta oriunde pe ecran este Vivo Apex 2019, acel telefon fără niciun buton și cu carcasă realizată complet din sticlă. Este un design pe care l-ai vrea la orice telefon, chiar și la cele ieftine, dar mai ai mult de așteptat până să fie posibil.

Telefonul 5G cu cel mai tare scanner de amprentă

Momentan, Vivo Apex 2019 este un mister, dar cei de la CNET susțin că au avut șansa să testeze un model, iar impresiile sunt pe măsură.

Vivo Apex este acoperit și pe față și pe spate cu Gorilla Glass, dar chinezii nu specifică ce versiune au folosit. E un obicei des întâlnit la mai multe companii chinezești, inclusiv la Huawei.

Este unul dintre primele telefoane 5G și arată ca o bucată plată din sticlă. e lipsit de butoane și de sloturi precum cel de card SIM și de memorie, de căști sau chiar cel Tip C pentru încărcare.

Având în vedere că nu există niciun buton pe margini și nici vreun senzor de amprentă pe spate, ori pe lateral, ca la Samsung Galaxy S10, telefonul se deblochează printr-un senzor de amprentă inclus în ecran.

Până aici, nu e nimic nemaivăzut, dar cel care l-a testat a fost surprins când a văzut că dispozitivul se deblochează indiferent unde atingi ecranul. Jos, sus, spre margini sau în centru, ecranul luminează de fiecare dată regiunea pe care o atingi, ca să îți citească mai bine amprenta. Deblocarea este cel puțin la fel de rapidă ca la un senzor obișnuit.

Telefonul care redă sunetele fără difuzor

Telefonul este, într-adevăr, cu mult înaintea acestor vremuri, dar Vivo Apex 2019 este încă un fel de prototip. S-ar putea să nu-l vezi prea curând pe vreo piață, nici măcar în China. Evident, prețul va fi unul pe măsură, ceea ce poate fi și un impediment pentru companie, pentru că nu se vor înghesui prea mulți să-l cumpere, așa cum se va întâmpla cu telefoanele pliabile de la Samsung și Huawei.

Vivo Apex nu are nici măcar orificii pentru difuzor. Sunetul este emis prin vibrații (bănuiesc că insesizabile la atingere) în partea din spate. Atunci când pui telefonul pe masă cu ecranul în sus și asculți muzică, Vivo Apex nu vibrează, ci i se amplifică sunetele. Desigur, sunetele înseamnă oricum vibrații, indiferent de tipul difuzorului, dar la Vivo Apex e ceva diferit.

După cum îți dai seama, dacă n-are nici port Tip C, încărcarea se realizează wireless, dar s-ar putea să nu fie o problemă, atât timp cât are o baterie de doar 2.000 mAh.

În ceea ce privește restul specificațiilor, Vivo Apex ar fi echipat cu procesor Qualcomm Snapdragon 855, are memorie RAM de 12 GB, 512 GB pentru memoria de stocare.

Camera foto principală are un senzor wide-angle de 13 megapixeli și încă unul de 12 megapixeli.