Procesoarele Snapdragon care vor face telefoanele mid-range și mai bune

Procesoarele Snapdragon care vor face telefoanele mid-range și mai bune
Sursa foto: Qualcomm

Qualcomm aduce noi procesoare Snapdragon pentru telefoanele mid-range, iar difențele dintre aceste telefoane de mijloc și cele de top devin și mai mici.

Snapdragon 665, ce pare a fi urmașul lui Snapdragon 660, are un design Kryo 260 cu opt nuclee (patru nuclee Cortex-A73 și patru nuclee Cortex-A53), un procesor grafic Adreno 610, modemul X12 (600 Mbps download și 150 Mbps upload) și este bazat pe un proces de fabricație de 11 nanomilimetri.

Cei de la Qualcomm spun că acest procesor ar avea capabilități de inteligență artificială de două ori mai mari decât Snapdragon 660 datorită unui procesor Hexagon 686.

Poate cel mai important este că acest procesor va putea suporta senzori foto de 48 de megapixeli, sisteme de trei senzori foto, zoom optic de 5x, reducerea zgomotului din imagine, mod portret cu HDR+ și deblocarea facială.

Alte îmbunătățiri notabile sunt: suport pentru Vulkan 1.1 (consum de energie cu 20% mai mic decât OpenGl ES) și suport pentru aptX Adaptive pentru sunet mai bun pe bluetooth. Totuși, să nu te aștepți la cea mai rapidă tehnologie de încărcare deoarece Snapdragon 665 suportă doar Quick Charge 3.0.

Seria Snapdragon 700 primește cele mai mari îmbunătățiri

Snapdragon 710 este proesorul Qualcomm destinat telefoanelor mid-range cu pretenții deoarece avea performanțe ceva mai mari decât procesoarele din seria 600. Snapdragon 712 a fost un upgrade, dar nu foarte mare.

Se pare că Snapdragon 730 va fi adevăratul hit din serie deoarece împrumută elemente de la vârful Qualcomm, Snapdragon 855. Așadar, 730 va avea un accelerator Tensor pentru machine learning mai bun, computer vision ISP, Wi-Fi 6 și support pentru fotografii de 192 MP.

Acest sistem conține două nuclee Cortex A76 și șase nuclee Cortex-A55, un procesor grafic Adreno 618, un modem Snapdragon X15, Quick Charge 4+ și totul este bazat pe un proces de fabricație de 8 nanomilimetri.  Compania susține că 730 va fi cu 35% mai performant decât Snapdragon 710.

Pe partea de fotografie, acest procesor va suporta filmarea super slow-motion 960 fps dar la 720p, mod portret 4K HDR, deblocare facială, suport pentru senzor 48 MP și reducerea zgomotului de fundal. De asemenea, va suporta formatul HEIF pentru poze și clipuri video, calitatea va fi la fel de mare ca pe alte formate, dar fișierele vor ocupa mai puțin spațiu.

Nu în ultimul rând, Qualcomm lanseză și un procesor pentru telefoanele mid-range de gaming. Compania americană vrea să-ți ofere o experiență bună de gaming și pe un telefon mai ieftin și vine cu Snapdragon 730G.

Acesta este aproape identic cu 730, însă aduce un plus de 15% de performanță pe partea grafică datorită unui procesor grafic Adreno 618 overclocked.

Snapdragon 665 s-ar lansa în al doilea trimestru din acest an, iar Snapdragon 730 și 730G ar veni la mijlocul anului.

Citește și:
Etichete: