Apple are o mare problemă și pentru a o rezolva are nevoie de Qualcomm

Apple are o mare problemă și pentru a o rezolva are nevoie de Qualcomm

Apple are o mare problemă și pentru a o rezolva trebuie să cadă la pace cu Qualcomm sau să se înțeleagă cu Samsung.

Qualcomm, Samsung și Huawei sunt cei trei jucători din piață care au realizat modem-uri 5G ce pot fi introduse în telefoane pentru a le permite utilizatorilor să se conecteze la rețeaua 5G. Coreea de Sud se pregătește să dea drumul la 5G, iar în SUA există acoperire 5G dar în zone foarte mici.

Este clar că 2019 este un an în care abia vedem începutul implementării rețelelor Wi-Fi 5G și nu foarte multe telefoane compatibile vor ajunge în mâinile consumatorilor. Totuși, 2020 este o altă poveste și producătorii mari de telefon vor vrea să scoată produse cu conectivitate 5G.

Apple ar putea fi ultimul, dintre jucătorii mari, care să scoată un iPhone 5G. Apple a lucrat cu Qualcomm pentru mulți ani și multe iPhone-uri au modem-uri Qualcomm. Cele două părți s-au certat. Qualcomm acuză Apple de furt și povestea e mai lungă. Acum, gigantul din California lucrează exclusiv cu Intel pentru modemuri.

Când va lansa Apple primul iPhone 5G?

Problema este că se pare că Intel are probleme cu dezvoltarea modemului XMM 8169 5G și că producția acestuia nu va fi terminată la timp. O sursă a declarat pentru Fast Company că Intel a ratat mai multe deadline-uri până acum și că Apple își pierde încrederea în Intel.

Cei de la Apple plănuiau să lanseze iPhone-ul 5G în septembrie 2020, dar pentru a face asta trebuie să înceapă testarea în acestă vară. Intel a declarat că modemurile vor fi gata până în 2020, dar sursa spune că Intel probabil va rata deadline-ul, iar asta ar duce ca iPhone 5G să ajungă în 2021.

Problema pentru Apple este că astfel rămâne cu doi ani în urma rivalilor de la Samsung sau Huawei. Ca să evite asta va trebui să se înțelegă cu un alt jucător. Fie să rezolve probleme cu Qualcomm, fie să cumpere de la Samsung modemul 5G. Achiziția modemului Huawei nici nu intră în discuții, pe fondul tensiunilor dintre SUA și Huawei.

Poate nu este important pentru Apple să nu fie primul, dar trebuie să le ofere clienților o alternativă viabilă la Samsung și Huawei, iar un telefon 5G ce va fi lansat abia în septembrie 2021 va ajunge prea târziu pe piață.

Etichete: