Există prea mulți oameni pe Pământ, iar asta distruge planeta

Există prea mulți oameni pe Pământ, iar asta distruge planeta

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că planeta se confruntă cu o stare de urgență climatică, iar asta pentru că există prea mulți oameni pe Pământ.

Efectele negative ale schimbării climatice sunt evidente, iar acest lucru distruge încet-încet planeta pe care locuim.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că acest lucru se datorează și faptului că există prea mulți oameni pe Pământ. De altfel, peste 11.000 de experți din toată lumea susțin că ar trebui să urmărim reducerea populației planetei.

De altfel, oamenii influențează din ce în ce mai mult clima și temperatura Pământului, prin arderea combustibililor fosili, tăierea pădurilor tropicale, creșterea animalelor etc. Acest lucru contribuie la creșterea cantității de gaze cu efect de seră din atmosferă, ceea ce ne face principalii vinovați de accelerarea efectelor schimbării climatice.

Studiul acestora se bazează pe date publice din ultimele patru decenii, care acoperă consumul de energie, temperatura de la suprafață, populația, despăduririle, gheața polară, rata de fertilitate și emisiile de carbon.

Există prea mulți oameni pe Pământ, iar asta afectează planeta

Cercetătorii au declarat o stare de urgență climatică și spun că această criză este mai severă decât anticipau. Va amenința ecosistemele naturale, dar și soarta umanității, spun aceștia.

În acest sens, oamenii de știință încurajează autoritățile de reglementare la nivel global să implementeze anumite schimbări sistemice pe mai multe planuri: energie, industria alimentară, economie etc.

Totuși, vin și cu o propunere ceva mai neobișnuită și spun că, printre altele, ar trebui monitorizată creșterea populației. Astfel, pentru că ar exista prea mulți oameni pe planetă, oamenii de știință spun că, în mod ideal, numărul acestora ar trebui redus treptat.

De altfel, populația umană a lumii crește în continuare cu aproximativ 80 de milioane de oameni pe an.

Așadar, ca urmare activității umane, temperaturile oceanice și terestre crest, crește și nivelul mării și au loc tot mai des evenimente meteorologice extreme.

Citește și:
Sursa: Bloomberg