Efectele încălzirii globale: câți oameni au murit din cauza temperaturilor record din această vară

Efectele încălzirii globale: câți oameni au murit din cauza temperaturilor record din această vară

Mai multe țări europene s-au confruntat în vara acestui an cu temperaturi extreme, inclusiv România. Nicio țară nu a suferit însă mai mult decât Franța, din prisma numărului de victime.

În acest an, au fost foarte multe știri legate de temperaturi record în Franța, Germania și alte țări occidentale. Dacă tot a început toamna, putem trage o linie legată de consecințele imediate ale acelor valori extreme. După cum se poate vedea și în captura de ecran de mai jos, cel puțin în țara lui Voltaire și a lui Edith Piaf, temperaturile nu au fost potrivite pentru activități în afara casei.

Nu mai puțin de 1400 de oameni și-au pierdut viața din cauza valurilor de caniculă din această vară pe teritoriul Franței. Informația tristă a fost confirmată de ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, citată de Reuters.

Valoarea exactă a deceselor este de 1.435 și toate au fost înregistrate pe parcursul verii. Primul val de caniculă, de la finalul lunii iunie și începutul lunii iulie a dus la 567 de decese. Din păcate, acestui număr s-au mai adăugat 868 de persoane care și-au pierdut viața în cel de-al doilea val, de la finalul lunii iulie.

Încercând să pondereze din dramatismul situației actuale, ministrul a menționat că situața a fost semnificativ mai bună comparativ cu vara lui 2003. La momentul respectiv, un val de caniculă de aproximativ 20 de zile a dus la 15.000 de decese doar în Franța.

„Valul de căldură din 2003 a durat 20 de zile. Am avut doar 18 zile în cele două valuri de anul acesta și am reușit să avem o mortalitate de zece ori mai mică mulțumită măsurilor de prevenție”, a spus ea.

Ministrul a insistat pe faptul că jumătate dintre cei care au murit în această vară de la încălzirea globală aveau peste 75 de ani. În acest context, a îndemnat societatea franceză să facă ceva pentru într-ajutorarea lor.

„Aceste perioade de caniculă se vor repeta și, cel mai probabil, se vor intensifica în următorii ani”, a spus ministrul. Ca referință, vara care tocmai s-a încheiat a marcat o depășire a recordului de temperatură din Franța. Pe 28 iunie, s-au înregistrat 46 de grade Celsius în localitatea Vérargues, potrivit Météo France.

incalzirea globala franta

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: