Oscar 2019: cel mai bun film. Că îți place sau nu, a luat premiul Oscar

Oscar 2019: cel mai bun film. Că îți place sau nu, a luat premiul Oscar

Premiile Oscar au fost decernate și, ei bine, cel mai așteptat câștigător are acum și un an. Pentru următorul an, altul nu mai avem, fie că-ți place, fie că nu.

Oscar 2019 a venit cu o surpriză masivă pentru industria destul de conservatoare. Netflix a dat lovitura și a avut două filme care au primit nominalizări la Oscar. Roma, filmul lui Alfonso Cuaron, a condus cu zece nominalizări, iar The Ballad of Buster Scrugs a primit o nominalizare pentru cel mai bun scenariu adaptat și cele mai bune costume.

Implicit, ambele sunt pe platformă să le vezi când vrei. Mai mult, au debutat pe Netflix și cinemaul a devenit un mediu secundar pentru aceste producții.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film: Green Book

La această categorie s-au mai bătut pentru premiu acestea: A Star is Born, Roma, Green Book, BlacKkKlansman, Vice, Bohemian Rhapsody, The Favourite, Black Panther.

Dincolo de numele câștigătorilor, a 91-a ediție a premiilor Oscar a fost destul de tulbure. Totul a început cu câteva luni înainte de gală. Ediția de anul acesta a fost mai populară în gafe și scandaluri decât de obicei.

Seria scandalurilor a început cu Kevin Hart, un comediant popular care, în urmă cu zece ani, băga niște glumițe homofobe pe Twitter. Hart a spus că, între timp, s-a schimbat, nu se mai identifică cu trecutul respectiv, dar, la presiunea Academiei și a publicului, s-a retras. Așa că premiile au rămas fără prezentator. În primă fază.

Totul a culminat cu o decizie cel puțin ciudată pentru gala premiilor Oscar. Academia a ales să acorde două premii – montajul și cinematografie – în timpul reclamelor. Din fericire, a revenit la timp asupra deciziei. Dar nu înainte ca mai mulți regizori cu greutate să critice decizia și să semneze o scrisoare deschisă.

Toate acestea nu ne fac decât să ne întrebăm ce se va întâmpla la următoarea gală. Vom afla însă abia în 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: