Oppo vrea să se bată cu Samsung Galaxy S10 în 5G: ce oferă chinezii

Oppo vrea să se bată cu Samsung Galaxy S10 în 5G: ce oferă chinezii

Oppo promite un telefon 5G pentru anul acesta. E încă un producător care intră în această cursă, după Samsung cu Galaxy S10 5G și Huawei cu Mate X pliabil și cu 5G.

La MWC 2019, Oppo a prezentat primul său telefon 5G. Anunțul a venit la câteva zile după ce Samsung a introdus Galaxy S10 5G și a promis că va fi pe piață în vară. Tot în vară vine și Huawei Mate X, care-i și pliabil, și compatibil cu rețelele 5G.

Telefonul Oppo cu 5G folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 855 și va avea modemul Qualcomm X50 pentru rețelistica 5G. Samsung Galaxy S10 5G folosește același modem, dar e de așteptat ca, pe măsură ce se dezvoltă tehnologia, să fie și alți jucători.

Oppo susține că telefonul său va fi lansat în al doilea trimestru din 2019, adică în perioada martie – iunie. Totodată, va fi un smartphone 5G optimizat pentru rețeaua Swisscom, Singtel din Singapore, dar și pentru Telstra și Optus din Australia.

E de așteptat să aibă un hardware pe măsură pretențiilor, iar aici putem trece 8 GB de memorie RAM, cel puțin 128 GB spațiu de stocare și Oppo va miza, spre deosebire de Samsung cu Galaxy S10 5G, și pe camerele foto. La MWC 2019, compania a prezentat și conceptul de zoom 10x, ceea ce-i în sine o performanță. Acel atu va fi însă pentru alt telefon, încă neprezentat.

În decembrie, Oppo a anunțat că a creat un prototip pentru 5G bazat pe Find X. E clar că a început cursa pentru telefoane 5G și acum cel mai așteptat jucător e Apple cu un iPhone 5G. Mai mult, sunt așteptate rețelele 5G. În România, în 2020 te vei putea bucura un pic de ele, conform strategiei naționale. Digi Mobil, Vodafone, Orange și Telekom au făcut un oarecare demers în acest sens. Orange, mai mult, a și testat în 2018 rețeaua din România.

Citește și: