De ce ai vrea OnePlus 7 în detrimentul lui P30 Pro sau a lui Galaxy S10

De ce ai vrea OnePlus 7 în detrimentul lui P30 Pro sau a lui Galaxy S10
Florin Cașotă
Florin Cașotă
13:00 18.04.2019

OnePlus 7 se apropie de lansare și vine cu o funcție interesantă pe care nu o găsești pe Samsung Galaxy S10 sau Huawei P30 Pro.

Anul acesta compania vrea să lanseze două modele high-end OnePlus. Este vorba despre OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro, iar azi șeful companiei, Pete Lau, a publicat un scurt clip video. confirmând astfel numele dispozitivului. În video nu apare menționat numele OnePlus 7, dar se poate vedea în fundal telefonul companiei și felul în care este ilustrat indică cifra șapte. În video putem observa marginile curbate ale telefonului, ceea ce înseamnă că aici ne este prezentat OnePlus 7 Pro. Acesta ar fi modelul care ar avea mariginile curbate la fel ca telefoanele Samsung sau Huawei, în timp ce modelul standard ar avea margini drepte.

De asemenea, potrivit acestui teaser aflăm că noul telefon OnePlus 7 este „fast and smooth”. Atât OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro ar avea procesorul Qualcomm Snapdragon 855 (același procesor folosit și de Samsung pentru S10, în unele piețe, și de LG pentru G8 ThinQ). Creierul operațiunii ar fi susținut de 8 GB memorie RAM, iar asta ar însemna că ar trebui să ruleze orice aplicație și orice joc fără probleme.

Așa ar arăta varianta standard

Care sunt diferențele dintre cele două telefoane OnePlus

 

OnePlus 7 Pro cu trei camere pe spate și fără ecran crestat

Diferențele dintre cele două telefoane nu sunt doar la nivel de design și la alte aspecte. OnePlus 7 Pro ar avea un ecran Super AMOLED de 6,64 inci ce ar avea o rată de refresh de 90 Hz, o rată mai mare decât standardul de 60 Hz întâlnit pe majoritatea telefoanelor. Până acum, doar telefoanele de gaming de la Razer și Asus au avut rate de refresh de 120 Hz și de 90 Hz. Acest lucru este important pentru că 90 Hz sau 120 Hz îți dă o experiență de utilizare mult mai fluidă decât pe alte telefoane cu ecrane de 60 Hz.

OnePlus 7 ar avea ecranul crestat în partea de sus pentru a face loc camerei foto, în timp ce OnePlus 7 Pro ar avea o cameră de tip pop-up ce iese din corpul telefonului atunci când faci un selfie. Varianta Pro a telefonului ar avea un sistem foto format din trei senzori și o baterie de 4000 mAh, ceva mai mare decât bateria de 3700 de pe OnePlus 7.

Când se lansează OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro? O dată oficială de lansare nu a fost anunțată încă, însă există informații cum că acest telefoane vor fi dezvăluite pe 14 mai în acest an. De asemenea, tot în cadrul evenimentului am putea vedea și o variantă 5G pentru anumite piețe precum SUA sau Coreea de Sud, însă acesta nu s-ar vinde din mai.

Cât despre prețuri este de așteptat ca varianta standard a următorului telefon al companiei să fie coste 600 de dolari, în timp ce varianta Pro să ajungă la 700 de dolari. Au ieșit din teritoriul telefoanelor de buget, însă încă sunt mult sub prețul competiției de 900-1000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Phonearena