Cu cât o să crească prețul telefoanelor din cauza conectivității 5G

Cu cât o să crească prețul telefoanelor din cauza conectivității 5G

OnePlus și-a făcut marketingul pe faptul că oferă produse bune la un preț mic. Asta s-ar putea schimba din cauza 5G-ului.

Pete Lau, șeful OnePlus, a declarat că anul viitor compania sa va oferi primul telefon 5G ce va fi echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Totuși, acesta nu va fi unul ieftin și, după cum ne-am obișnuit deja, noile telefoane vor fi și mai scumpe cu chiar 200-300 de dolari, iar asta din cauza conectivității 5G.

„Mai sunt multe detalii de stabilit, dar este posibil ca prețul să crească cu 200 sau cu 300 de dolari”, spune Lau.

Totuși, Cristiano Amon, președintele Qualcomm, adaugă faptul că diferiți producători de telefoane vor avea strategii diferite. „Unii producători vor încerca să monitizeze cât pot de mult baza de clienți existentă, iar alții vor încerca să câștige cotă de piață prin reduceri de preț”. Întrebat ce părere are de ceea ce declară Lau, președintele Qualcomm crede că este un preț cam mare. „Am văzut producători care sunt mai agresivi în ceea ce privește prețul”.

Potrivit The Verge, nimeni nu vrea să ofere prețuri exact pentru următoarele telefoane, probabil pentru a nu speria clienții cu prețuri de peste 1000 de euro.

Pete Lau spune că el vrea un telefon 5G OnePlus indiferent de care va fi prețul pentru că există cerere pentru un astfel de telefon și pentru ca inginerii să inceapă să lucreze la 5G. „5G este un trend important care are obstacole imense, dar lucrăm să înțelegem tehnologia cât mai repede”.

Una dintre provocări este să facă un telefon 5G pentru mai mulți operatori care utilizează frecvențe diferite. Lau se așteaptă să fie și mai greu să transferi un telefon de la un operator la altul decât până în prezent.

Telefonul 5G de la OnePlus va funcționa doar pe o singură rețea 5G, sub-6, utilizat de EE, primul operator partener din europa. Acest spectrum are viteze mai mici, dar acoperă o distanță mai mare decât tehnologia milimeter wave utilizată de AT&T și Verizon în SUA.

O provocare pentru cei care aleg ca telefoanele lor 5G să funcțieneze cu tehnlogia milimeter wave este să-și facă produsele să arate bine. Motorola folosește un mod pentru a transforma telefonul într-unul 5G și a pus mai multe antena pentru ca utilizatorul să nu blocheze semnalul atunci când folosește telefonul. Prototipul Samsung 5G are ecranul decupat în mod ciudat în partea din dreapta. „Pare imposibil acum să faci un telefon flagship frumos acum”, spune Lau.

Asta ar putea fi un motiv pentru care OnePlus nu va vinde un telefon 5G în SUA în prezent, dar și motivul pentru care Apple nu va avea un telefon 5G până în 2020.

Citește și:
Sursa: The Verge