Omul care s-a dus în spațiu ca să pună muzică: ce DJ a intrat în istorie

Omul care s-a dus în spațiu ca să pună muzică: ce DJ a intrat în istorie
12:04 15.08.2019

Stația Spațială Internațională este locul unde se întâmplă multe lucruri interesante în spațiu, iar acum un DJ ar făcut istorie.

Luca Parmitano a devenit primul DJ din orbită după ce a mixat direct de la Stația Spațială Internațională. Partea interesantă e că muzica pe care acesta a pus-o s-a auzit direct pe suprafața planetei noastre, în cadrul unei petrecere de la bordul unui vas din Ibiza. Aproximativ 3.000 de oameni au fost așteptați să participe la eveniment.

Poți urmări cum a decurs totul aici:

Pentru a putea realiza acest lucru, astronautul a folosit un program special descărcat pe un iPad.

„Prin participarea la acest concert, ESA va ajunge la o comunitate de oameni tineri a căror majoritate nu-și va da interesul pentru spațiu pe cont propriu. Astfel, spațiul va veni la el în Ibiza”, a spus Jean-François Clervoy, un astronaut francez care a anunțat că va participa la eveniment.

Cei de la Agenția Spațială Europeană au anunțat că o versiune de o calitate mai bună va fi disponibilă a doua zi.

DJ-ul care a pus muzică din spațiu

Astronautul este trimis în spațiu de Agenția Spațială Europeană (ESA) și a fost primul italian care a condus o misiune la bordul ISS. Acum a mai bătut un record după ce a pus muzică pentru cei de pe Pământ. Luca a fost mentorat de Le Shuuk, un DJ german care a selectat bucățile pe care astronautul să le aibă disponibile pentru setul său din spațiu.

Luca Parmitano este deja la a doua expediție din spațiu: a mai fost la bordul Stației Spațiale Internaționale și în 20113. De data aceasta, a plecat în misiunea de la ISS pe date de 20 iulie, la bordul unei capsule Soyuz. Acesta urmează să petreacă șase luni în spațiu.

Ca să se asigure că rolul acestuia de DJ din spațiu nu va afecta bunul mers al lucrurilor, ESA a ținut să menționeze că momentul a avut loc în timpul liber al astronautului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Euronews