Jocul video care va ajuta astronauții în misiunile spațiale

Jocul video care va ajuta astronauții în misiunile spațiale

Atmosfera spațială nu este una tocmai propice pentru om, iar acest joc vrea să-i ajute pe astronauți să facă față mai bine.

Misiunile prin care omenirea va merge din nou pe Marte și pe Lună sunt unele ambițioase, numai că astronauții care vor ajunge în spațiu vor trebui să se confrunte cu o serie de condiții care le vor afecta într-un fel sau altul sănătatea.

În ajutorul lor vine Level Ex, o companie producătoare de jocuri video. Numai că, în locul tradiționalelor jocuri cu mașini, lupte sau împușcături, compania se concentrează pe corpul uman și modalități prin care l-ar putea ajuta. De exemplu, creează jocuri video pentru doctori sau personalul medical pe care îi ajută să pună în aplicare proceduri complicate.

În același fel, Level Ex își dorește să îi ajute și pe astronauți, în viitoarele misiuni din spațiul cosmic. Astfel, compania va crea o simulare virtuală prin care să arate cum anatomia umană și în același timp și procedurile necesare vor fi diferite în spațiu.

De asemenea, Level Ex speră să reușească să creeze jocuri video de acest gen care să poată fi folosite în antrenarea acelor astronauți care vor ateriza pe Marte sau Lună. Astfel, aceștia vor știi mult mai bine la ce să se aștepte atunci când vor petrece perioade lungi de timp în spațiul cosmic.

Cât de util va fi jocul video pentru astronauți

Spațiul cosmic face corpul uman să treacă printr-o serie de schimbări, în primul rând din cauza gravitației, dar și din cauza nivelului crescut al radiațiilor. Este foarte comun pentru astronauți să piardă țesut muscular și osos în condiții de microgravitație. Se întâmplă ca organele lor să-și schimbe poziția în interiorul corpului și, de asemenea, schimbările la nivelul lichidelor din corp cauzează probleme ale ochilor și măresc presiunea intracraniană.

Pentru toate aceste probleme, jocul video Level Ex ar putea reprezenta o soluție. Astfel, astronauții ar putea învăța mai ușor cum să administreze aceste probleme medicale în spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Forbes