NASA a regândit costumele spațiale pentru astronauți, dar nu sunt pe placul tuturor

NASA a regândit costumele spațiale pentru astronauți, dar nu sunt pe placul tuturor

Ultima oară când NASA a trimis oameni pe Lună a fost în anul 1972, în timpul misiunii Apollo 17. Bineînțeles, astronauții au nevoie acum de ținute noi.

Recent, NASA a postat pe Twitter o imagine randată cu un astronaut pe suprafața Lunii. A anunțat că lucrează la opțiuni pentru misiunea din 2024, când ar urma să trimită oameni pe Lună după o pauză de mai bine de 45 de ani. Agenția americană spune că va avea un design modern pentru costumele spațiale în care astronauții urmează să exploreze suprafața Lunii.

Imaginea pe care NASA a distribuit-o este doar o idee. Totuși, opiniile oamenilor nu au ezitat să curgă. Propunerea de costum lunar lansată de agenția americană a dat majorității impresia că astronautul poartă pantaloni scurți și tricou.

Cum arată noul costum spațial propus de NASA

Prototipul este destul de similar cu costumele spațiale folosite de astronauții de la Stația Spațială Internațională, atunci când se află în spațiu. Dungile colorate de pe pantaloni ajută NASA să facă diferența între astronauți când aceștia se află în afara Stației Spațiale Internaționale.

Totuși, cei care au văzut propunerea NASA pentru următoarele costume spațiale ale astronauților nu au fost de acord. Cei mai mulți au fost de părere că ținuta pare prea relaxată. „Te iubesc, NASA, dar am putea face costumele spațiale fără să pară că astronauții poartă pantaloni scurți și un tricou?”, a comentat un utilizator de pe Twitter.

După misiunea de pe Lună, va folosi descoperirile de pe satelitul Pământului pentru a ajunge pe suprafața planetei Marte, potrivit lui Jim Bridenstine, administrator NASA.

Sursa: CNET