Meizu Zero este primul telefon fără butoane, difuzoare sau port de încărcare

Cu toate că Vivo propunea un astfel de design, în urmă cu puțin timp, Meizu Zero este primul smartphone fără butoane, difuzoare sau port de încărcare.

Meizu Zero e un telefon care aduce pe piață un concept interesant, cel al telefonului ”etanș”, care vine fără butoane și fără vreun fel de port. Telefonul folosește panouri capacitive pe laterale, ca să înlocuiască butoanele clasice pe care le foloseai până acum. E un sistem similar cu cel de pe HTC U12+, doar că de data asta laterala e netedă, fără protuberanțe pentru butoane.

În ceea ce privește difuzorul, Meizu Zero folosește un transductor piezoelectric, așezat sub ecran, într-o maniară similară cu a lui Sharp Aquos Crystal sau Xiaomi Mi Mix.

Lipsa unui port USB pare să fie cel mai delicat aspect al noului telefon. Smartphone-ul se încarcă doar wireless, dar sistemul oferit e unul de calitate. E dezvoltat de Meizu și are 18 W, astfel că telefonul este cel mai rapid la capitolul încărcare fără fir. Transferul de date se poate efectua, desigur, prin intermediul conexiunii Wi-Fi sau a celei de date.

Nici măcar nu există un slot de card SIM pe Meizu Zero. Telefonul folosește un eSIM, într-o manieră similară cu cele mai noi iPhone-uri.

Dincolo de aceste aspecte, smartphone-ul are un ecran AMOLED de 5,99 inci, cu senzor de amprentă integrat. Camera foto frontală are 20 de megapieli.

Pe spate e un sistem de camere foto duale, de 20 = 12 megapixeli. Telefonul este dotat cu procesor Snapdragon 845. În ceea ce privește bateria, memoria RAM și capacitatea de stocare, nu există încă detalii. Meizu nu a oferit informații nici despre prețul și disponibilitatea telefonului, care va fi disponibil în variantele alb și negru.