Lucruri despre lume pe care nici cei mai deștepți dintre noi nu le știu

Lucruri despre lume pe care nici cei mai deștepți dintre noi nu le știu
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
17:51 22.05.2019

Există lucruri în lumea asta care nu te vor ajuta neapărat dacă le ai memorate, dar tot îți place în continuare să le afli.

Acestea sunt câteva lucruri interesante care nu te vor face neapărat mai inteligent, dar poate-ți vor servi măcar drept subiecte de discuție.

Cele mai vândute chestii din lume

Probabil te așteptai ca un device să se numere printre cele mai bine-vândute lucruri din lume. Apple a vândut peste 500 de milioane de iPhone-uri, potrivit USA Today. Destul de surprinzător, nici vânzările în ceea ce privește o anumită serie de cărți nu au stat tocmai rău. Este vorba despre celebra serie cu vrăjitori, Harry Potter. Cărțile au fost vândute în peste 450 de milioane de exemplare.

Fenotipul Bombay

Acesta este un fenomen în care anumite elemente din sângele cuiva lipsesc. Persoana respectivă are o grupă de sânge amestecată. Doar 0,0004% din populația lumii are un astfel de tip de sânge. Există un stoc special de astfel de sânge în cazul în care este nevoie de o transfuzie. Surprinzător, această grupă sanguină unică poate dona către o persoane cu o grupă sanguină normală.

Arderea de calorii

Există o groază de lucruri de făcut sau cure de slăbire pe care le-ai putea ține pentru a pierde din greutate. La fel și tipuri de exerciții fizice care să te ajute să slăbești. Normal, statul la calculator nu e o soluție. Pentru a arde o singură calorie trebuie să apeși butonul mouse-ului de 10 milioane de ori.

Logo-ul Twitter

Probabil nu știai, dar pasărea albastră din logo-ul Twitter are un nume. O cheamă Larry. Creatorii rețelei sociale au numit-o după jucătorul de baschet Larry Bird.

Factura la energie electrică

Au apus de mult zilele în care ne încărcam telefoanele o dată pe săptămână. Acum, ajungi să faci asta chiar și de câteva ori pe zi. Totuși, nu este neapărat motiv de îngrijorare. Consumi atât de puțină energie electrică atunci când îți încarci telefonul încât dacă ai calcula costul anual, acesta ar fi mai mic de cinci lei.

Tăieturi dureroase

O tăietură în hârtie nu pare foarte periculoasă. Totuși, aceasta e chiar mai dureroasă decât una normală. Motivul ar fi pentru că aceste răni nu sângerează mereu. Astfel, terminațiile nervoase stau deschise în aer liber, ceea ce le irită.

Albine gigant

În pădurile munților din Nepal există albine gigant care pot ajunge la dimensiuni incredibile pentru niște insecte. Pot atinge chiar o lungime de trei centimetri. Acestea produc o miere specială care poate da efecte halucinogene, iar localnicii o colectează.

Semafoarele din Japonia

Pentru majoritatea dintre noi, limbile asiatice sunt imposibil de înțeles. Pare că și cetățenii Japoniei se mai încurcă din când în când. Unele semafoare din această țară au culoarea albastră în loc de cea verde pentru că în japoneză, aceste culori au aceeași denumire.

Moartea lui Albert Einstein

Ultimele cuvinte ale marilor personalități sunt de multe ori unele înțelepte și repetate drept citate pentru sute de ani. Ar fi putut fi și cazul lui Albert Einstein. Totuși, ultimele sale cuvinte sunt necunoscute pentru că a vorbit în germană unei asistente care nu vorbea limba.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Brightside