Samsung va avea propriul joc Harry Potter de la creatorii Pokemon Go

Samsung va avea propriul joc Harry Potter de la creatorii Pokemon Go

Universul Harry Potter se pare că nu a fost exploatat suficient în materie de gaming. Din acest motiv, cei de la Samsung s-au decis să angajeze creatorii Pokemon Go pentru o experiență dedicată familiei de terminale Galaxy Note.

În curând, îți vei folosi stylusul S Pen de la Samsung Galaxy Note precum o baghetă magică. Aceasta este informația care a făcut înconjurul lumii în ultimele zile, chiar dacă nu a o fost confirmată oficial până la această oră.

Conform celor de la The Inquirer, Samsung are în plan mai multe investiții în creații exclusive pe partea de gaming pentru a se diferenția de concurență când vine vorba de jocuri video pentru mobile. Primul pas în această direcție a fost făcut în urmă cu câteva luni, când creatorul de terminale a încheiat un contract cu Epic Games pentru a oferi Fortnite doar pe aparate Samsung, pentru o perioadă limitată de timp.

De această dată, este vorba de un parteneriat cu Niantic Games, creatorii îndrăgitului și foarte profitabilului Pokemong Go. Samsung se află pe ultima sută de metri când vine vorba de o investiție de 40 de milioane de dolari în Niantic, cu scopul de a facilita dezvoltarea unui joc a cărui acțiune se desfășoară în universul Harry Potter.

La această oră, detaliile despre proiectul respectiv nu sunt foarte multe, dar se anunță a fi o creație foarte interesantă, având în vedere rata de succes înregistrată cu Pokemong Go. Nu este foarte clar dacă noul joc se va lega în vreun fel cu Harry Potter: Wizards Unite care este planificat tot pentru 2019 sau daca va fi un joc original.

Pe de altă parte, opimizarea respectivului titlu pentru Note, s-ar putea să fie singura cale pentru a fi gata până la lansarea oficială a Galaxy Note 10 în jurul lunii septembrie a anului viitor. Înțelegerea dintre Samsung și Niantic ar putea deveni oficială înainte de finele acestui an.