04 mart. 2019 | 07:25

Cele mai bune jocuri pe care le poți juca la nesfârșit

ACTUALITATE
Cele mai bune jocuri pe care le poți juca la nesfârșit

Când lumea gaming-ului era abia la început, singurul motiv pentru care un joc se putea termina erau limitările de calcul ale unui computer. Multe dintre acele jocuri de tip arcade erau făcute în așa fel încât să se termine doar dacă jucătorul nu era atent, făcându-l pe acesta să vrea să le joace din nou și din nou.

Astăzi, jocurile fără sfârșit pot însemna multe lucruri: pot fi cele care chiar nu se termină, precum „Minecraft” sau cele pe care le poți trișa astfel încât să nu le termini, cum este „Grand Theft Auto„. Aceste jocuri au mare succes în rândul oamenilor, tocmai de aceea dezvoltatorii încep să aibă din ce în ce mai puține intenții de a permite jucătorilor să ajungă vreodată la finalul jocului, tocmai de aceea nici nu programează vreun sfârșit. Și chiar și când îl programează, jucătorii îl pot evita cu ușurință. Astfel, jocurile care nu au un sfârșit pot să îi trimită pe jucători într-o frenezie în care nu mai știu când – și poate nici nu mai vor – să se oprească.

Mai jos găsești o listă cu toate jocurile pe care le poți juca la nesfârșit fără să se termine.

Jocuri fără sfârșit: The Sims

jocuri care nu se termina

Dacă ai încercat să joci vreodată „The Sims„, atunci știi deja cât de tare te poate prinde ideea de a crea proprii omuleți virtuali și a le controla viețile. Din 2000, când a fost lansat, și până acum, „The Sims” a avut multe variante, fiecare din ele având un succes imens la public. Odată ce îți creezi omuleții din joc și le oferi un cămin, posibilitățile sunt practic nelimitate și nu există vreun scop final.

Ce jocuri nu se termină vreodată: Grand Theft Auto

jocuri care nu se termina

De regulă, acest joc vine cu misiuni pe care trebuie să le îndeplinești. Așadar, într-un fel îl poți termina – dar chiar vrei asta? Este o plăcere vinovată să te plimbi prin oraș, să intri în casele pe care le găsești, să furi mașini și elicoptere și să mergi în cluburi private. Partea cea mai bună este că poți face toate lucrurile astea la nesfârșit atâta timp cât eviți să îndeplinești sarcinile care ți se dau.

Jocurile de jucat fără oprire: Minecraft

jocuri care nu se termina

Popularitatea jocului „Minecraft” nu mai este un secret pentru nimeni. În el poți construi tot felul de treburi din cuburi, să explorezi, să strângi resurse, să te bați și nu numai. Deși grafica jocului poate fi considerată rudimentară dacă o compari cu ce există acum pe piață, „Minecraft” continuă să fascineze oamenii din întreaga lume prin faptul că, oricât ai juca, simți că mai ai ceva de făcut.

Ce jocuri nu au sfârșit: Tetris

jocuri care nu se termina

Uneori, cele mai bune jocuri sunt extrem de simple – a se vedea cazul de față. Scopul „Tetris” este să eviți ca straturile de cărămizi să ajungă prea sus, până în punctul în care nu ar mai avea loc. Desigur, viteza cu care structurile de cărămizi pică de sus crește pe măsură ce continui să joci, dar după ceva timp, poți ajunge în punctul acela în care te simți atât de relaxat încât nu ai cum să pierzi, astfel încât jocul poate continua la infinit.

Jocuri care nu se termină: World of Warcraft

jocuri care nu se termina

Jocul acesta a fost lansat în 2004 iar de atunci a devenit un fel de cult classic. În 2014, existau peste un milion de conturi WoW, potrivit PC Gamer – de atunci, acel număr mai mult ca sigur a crescut. Suprafața lumii WoW este de aproximativ 100.000 de kilometri pătrați, pe care îi poți folosi pentru a te plimba și a îndeplini tot felul de sarcini. Partea cea mai frumoasă e că poți jocul acesta oricât îți poftește inima, pentru că practic nu se termină vreodată.

Ce jocuri să joci la infinit: Flappy Bird

jocuri care nu se termina

Poate mai ții minte cât de popular a fost „Flappy Bird” atunci când a apărut în 2013. Desigur, grafica este mult spus mediocră, iar jocul în sine este cu adevărat enervant. Cu toate astea, oamenii l-au jucat cu ardoare de când a apărut. Jocul nu are niciun scop în afară de a nu muri. El continuă la infinit, asta dacă poți și tu să îi reziști. Pe măsură ce joci, devine mai ușor să te menții în viață, așa că depinde doar de tine să știi când să spui „stop”.