Cum inteligența artificială te poate face mai bun la golf

Cum inteligența artificială te poate face mai bun la golf
Sursa foto: Flickr

Poate golful nu este cel mai popular hobby, dar inteligența artificială te poate ajuta să nu fii chiar cel mai slab atunci când joci pentru prima dată.

Microsoft, în parteneriat cu Arccos, a creat un dispozitiv care ține locul unui caddie pe terenul de golf. Acesta este un fel de antrenor care oferă jucătorului de golf sugestii și insight-uri legate de felul în care ar trebui să lovească mingea sau ce crosă ar trebui să folosească.

Pe scurt, dispozitivul dotat cu inteligență artificială a fost creat pentru ca jucătorii de golf să-și poată îmbunătăți jocul.

Totuși, Microsoft spune că dispozitivul este mai mult de atât. Compania vrea să-i facă pe oameni să înțeleagă cât de important este rolul pe care tehnologia îl are în viața noastră. Astfel, dacă datele colectate te pot ajuta să-ți îmbunătățești un simplu hobby, acestea ar putea fi aplicate și în alte zone din viața ta, spune Daniel Rusen, Director de Marketing și Operațiuni.

Cum te ajută inteligența artificială la golf

Am experimentat și eu, într-un scurt joc de golf, cum inteligența artificială te poate ajuta să obții rezultate mai bune.

Caddie-ul virtual funcționează printr-un senzor care se montează în capătul crosei de golf. Acesta conține toate informațiile de care ai nevoie atunci când joci. Îți oferă date despre modul în care lovești, despre crosă, despre teren, sau chiar despre vremea și felul în care bate vântul în momentul respectiv. Acesta este conectat la o aplicație pe telefonul mobil, pe ecranul căruia poți vedea toate datele necesare în joc.

Astfel, inteligența artificială îți arată, de exemplu, ce distanță este între minge și cupă sau îți sugerează ce crosă să folosești la următoarea lovitură.

Datele sunt colectate de senzor și sunt trimise în cloud-ul Microsoft, unde sunt analizate, interpretate și furnizate înapoi. Cu cât joci mai mult, cu atât inteligența artificială învață mai multe și îți poate oferi sugestii mai bune.

Experiența a fost una interesantă, iar caddie-ul virtual este cu siguranță util, cu atât mai mult în cazul unui începător.

Aici poți vedea cum funcționează tehnologia: