Microsoft și-a bătut propriul record și valorează peste un trilion de dolari

Microsoft și-a bătut propriul record și valorează peste un trilion de dolari

Microsoft a fost fondată de Bill Gates și Paul Allen în 1975. După aproape 40 de ani, a ajuns a treia companie din SUA care depășește un trilion de dolari.

Compania producătoare de software a devenit pe 29 aprilie cea de-a treia companie din Statele Unite care a depășit pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Celelalte două mari companii care au mai reușit performanța sunt Apple și Amazon.

La momentul scrierii, Microsoft a depășit Apple și este cea mai valoroasă companie din lume. O acțiune costă acum 130 de dolari, cu cinci dolari mai mult decât ziua anterioară.

Valoarea la bursă a Microsoft a crescut odată cu dezvoltarea cloud-ului. Producătorul de software s-a concentrat pe promovarea produselor cloud în ultimii ani, ceea ce pare s-o fi ajutat să ajungă în punctul acesta.

Compania are trei principale ramuri, iar fiecare dintre acestea îi aduce venituri frumoase. Prima subdiviziune, compusă din Office, LinkedIn și Dynamics a adus companiei-mamă, în ultimul trimestru, un venit de 10,2 miliarde de dolari. Azure, serviciul de cloud, a adus 9,7 miliarde de dolari pentru Microsoft. Cea de-a treia ramură, alcătuită din Windows, Xbox și Surface, a contribuit cu 10,7 miliarde de dolari la venitul companiei.

Microsoft a întrecut Apple

Ultima dată când gigantul software a mai fost înaintea companiei condusă de Tim Cook a fost în noiembrie 2018. Microsoft a fost atunci evaluată la 812.93 miliarde de dolari, iar Apple la 812.60. Totuși, diferența a fost foarte mică și nu a reușit să se mențină pe primul loc în top decât pentru un timp foarte scurt.

Apple a întrecut Microsoft încă din 2010 și a ajuns să valoreze un trilion de dolari în 2018.

Pe de altă parte, executivii companiei spun că nu sunt foarte interesați de acest aspect. „Asta e o valoare pe care nimeni din echipa noastră de senior leadership n-o urmărește”, spune Chris Capossela, chief marketing officer Microsoft.

Totuși, cu siguranță se bucură că au reușit să depășească pragul înaintea rivalei Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: