Truc pe Facebook Messenger: cum ștergi agenda telefonică din aplicație

Dacă nu ești foarte atent, Facebook ajunge să dețină un volum imens de date despre tine, dar multe dintre ele pot fi șterse, inclusiv agenda telefonică din Facebook Messenger.

În urmă cu câțiva ani, Facebook Messenger pe Android, dacă nu erai atent, se instala pe telefon ca un client de mesagerie atât online, cât și prin SMS. În acest scop, aplicația cu pricina, la scurt timp după instalare, îți cerea acces la agenda telefonică și ți-o urca pe serverele Facebook.

În mod previzibil, procesul era implicit și trebuia să fi foarte atent pentru a refuza propunerea. De cele mai multe ori, poate îți dădeai acordul pentru că nu erai convins că îți va funcționa aplicația, dacă refuzi.

În orice caz, fără să-ți dai seama, sunt șanse foarte mari ca agenda ta telefonică de pe mobil să fie la Facebook. Dacă nu era evident deja, gigantul american nu ar trebui să aibă toate numerele tale de telefon, mai ales că scopul pentru care le deține nu este foarte evident. În teorie, compania pretinde că le vrea pentru a-ți face recomandări de persoane pe care nu le ai deja în lista de prieteni.

În practică, probabilitatea să nu-ți vândă datele la terți, cum au făcut-o deja în nenumărate alte cazuri, este foarte mică.

Din motive legale însă, Facebook te lasă să-ți ștergi agenda telefonică din Facebook Messenger. Este important să reții că acest gest nu te va afecta în niciun fel și nu riști să pierzi vreo funcție din aplicațiile rețelei sociale. În același timp, nu există riscul să îți ștergi contacte din telefon.

Totul se petrece pe serverele companiei americane.

Intră în Facebook Messenger pe Android sau iPhone și apasă în dreapta sus pe fotografia ta de profil. Dintre opțiunile disponibile, intră la People. Ai grijă ca Upload Contacts să fie Off, dar acea opțiune nu implică sub nicio formă că Facebook nu are deja agenda ta integrală.

Fă un tap pe Manage Contacts și apasă pe Șterge toate contactele. Vei primi un mesaj prin care ți se atrage atenția asupra faptului că agenda este în curs de ștergere. S-ar putea să fie necesare câteva minute până se va șterge complet.

Alexandru Puiu
10:15 15.05.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video