Huawei are acest telefon „monstru” cu 48 MP și acum vezi ce poze scoate

Huawei are acest telefon „monstru” cu 48 MP și acum vezi ce poze scoate
Sursa foto: FOTO Android Central

Huawei trece la senzori foto de 48 megapixeli, după cel de 40 MP pe P20 Pro. Nova 4, vândut sub marca Huawei, și View 20, vândut sub marca Honor, sunt primele telefoane cu așa ceva. Acum ai ocazia să vezi cât de bine se descurcă Honor View 20.

Huawei folosește pentru camera de 40 MP un senzor Sony (cu numele IMX586). Nova 4 va fi anunțat pe 17 decembrie, în timp ce Honor View 20 deja a fost prezentat (parțial). Cei care au avut ocazia să-l folosească nu au avut însă acces să-i vadă și designul. Totuși, au obținut pozele realizate cu telefonul.

Dacă Huawei s-a lăudat, pe P20 Pro sau pe Mate 20 Pro, că îmbunătățește, cu inteligență artificială, fotografiile realizate noaptea, cu noul senzor trece la nivelul următor. Conform informațiilor oficiale, Honor View 20 folosește un aranjament denumit Quad Bayer. Astfel, un pixel folosește pixelii adiacenți ca să captureze mai multă informație când lumina nu-i suficientă.

Astfel, imaginile din Honor View 20 sau din Huawei Nova 4 (și, foarte probabil, viitorul P) ar trebui să fie mai clare și mai luminoase noaptea. Cadrele finale n-au însă 48 de megapixeli, când n-ai suficientă lumină, ci doar 12 megapixeli, dar e mai mult decât suficient pentru majoritatea situațiilor în care vei avea nevoie de aceste poze.

Huawei susține că modul „48MP AI HDR” folosește inteligența artificială din procesor ca să livreze fotografii mai bune.

Honor View 20 se mai remarcă și prin ecran. Nu are nicio crestătură, iar camera de selfie a fost integrată în colțul din stânga sus. E un display cam cât ecranul. Procesorul va fi un Kirin 980, introdus odată cu Huawei Mate 20 Pro. Honor îl va anunța în Europa pe 22 ianuarie la Paris. Totuși, prima dată va fi oficial în Beijing, pe 26 decembrie.

Telefonul ar mai avea 6 GB de memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare și încărcare rapidă la 40 wați. Sistemul de operare va fi Android Pie cu interfața EMUI 9. O altă surpriză ar fi Link Turbo, care îți permite să folosești conectivitatea Wi-Fi și 4G pentru viteze mai mari de stream și download.

Imaginile din acest articol și unele suplimentare sunt disponibile la rezoluție maximă (chiar și 48 megapixeli) pe Google Photos aici. Un preview pentru telefon ai pe Android Central. Imaginile realizate de telefon au fost publicate prima dată pe GSMArena.

Fotografii realizate cu Honor View 20

Citește și: