Huawei P30 Pro va avea un zoom optic extraordinar și ia o funcție de la Samsung

Huawei P30 Pro va avea un zoom optic extraordinar și ia o funcție de la Samsung

Huawei își va prezenta noua gamă de telefoane P30 la Paris. Între timp am aflat cum vor arăta noile telefoane și că P30 Pro va avea un zoom optic 10x.

Randări oficiale cu noile telefoane s-au scurs pe internet și putem vedea că noul flagship al Huawei va avea un ecran cu o crestătură în formă de picătură în dreptul camerei pe spate. De asemenea, vedem că telefonul va fi disponibil în mai multe culori de tip gradient (introduse odată cu P20).

Este clar că Huawei P30 arată mai bine decât P20 și aduce mai mult cu Mate 20, însă mai important este să vorbim despre camere. Potrivit unor surse din cadrul companiei, Huawei va implementa zoom-ul optic de 10x în telefonul pe care-l va lansa în curând. Tehnologia acesta vine de la Corephotonics, ce a fost cumpărată recent de Samsung, și seamănă cu tehnologia de zoom optic 10x pe care Oppo, o altă companie chineză, a prezentat-o în cadrul MWC. Deci ar trebui să ne așteptăm să vedem un zoom mare și pe următoarele telefoane Samsung.

Chiar chinezii au făcut referire la capacitatea telefonului de a face astfel de fotografii în clipul pentru invitația la evenimentul de lansare din 26 martie.

Senzorul foto care ar fi capabil de zoom 10x ar fi cel pătrat de pe spatele telefonului (Huawei P30 Pro).

Camera de zoom optic 10x a Huawei P30 Pro

Huawei P30 vine cu o funcție adusă de Samsung

Interesant este că pe spatele telefonului (P30) vedem inscripționat VARIO-SUMMILUX-H1:1.8-2.4/17-80 ASPH. Asta sugerează că telefonul are o diafragmă variabilă între f/1.8 și f/2.4 și o distanță focală cuprinsă între 17 mm și 80 mm. Acesta este o funcție pe care Samsung a introdus-o cu Samsung Galaxy S9+. Faptul că senzorul foto poate alege între o deschidere a diafragmei între f/1.8 și f/2.4 te poate ajuta să faci fotografii mai bune noaptea.

Pe spatele lui Huawei P30 Pro este inscripționat VARIO-SUMMILUX-H1:1.6-3.4/16-125 ASPH, ce înseamnă că și varianta Pro are diafragmă variabilă, dar de data acesta de la f/1.6 la f/3.4 și pe o distanță focală de la 16 mm la 125 mm.

Tot pe spatele telefonului, lângă bliț-ul LED, vedem un al patrulea senzor. Acesta este posibil să fie unul de tip „time of flight” care să fie folosit pentru măsurarea profunzimii de câmp ce ar însemna o focalizare mai bună, un bokeh mai bun în fotografiile portret și probabil va veni cu alte câteva funcții de inteligență artificială.

Huawei P30 Pro vs Huawei P30: P30 nu ar avea camera 10x, iar marginile negre sunt mai groase
Citește și:
Sursa: Winfuture.de