Huawei P30 Pro: specificații pentru telefonul care înlocuiește camera foto

Huawei P30 Pro: specificații pentru telefonul care înlocuiește camera foto
Sursa foto: Florin Cașotă / PLAYTECH

Huawei P30 Pro e cel mai așteptat telefon al companiei și pentru că vine cu promisiunea unui zoom 10x. Ei bine, livrează. Și nu doar atât.

Huawei P30 Pro are un procesor Kirin 980, același ca pe Huawei Mate 20 Pro, și 8 GB de memorie RAM. Telefonul poate fi cumpărat în două versiuni: 128 GB și 512 GB spațiu de stocare. În funcție de câte fotografii crezi că vei face, alegi una care ți se potrivește. De asemenea, rulează Android 9 Pie cu interfața EMUI 9.1.

Huawei P30 Pro are un ecran de aproape 6,5 inci OLED Full HD+ și trei camere foto pe spate. Bine, are patru senzori, dar al patrulea nu face poze. Detaliez un pic mai jos.

Huawei P30 Pro are un senzor principal de 40 megapixeli f/1.6 cu stabilizare optică, un alt senzor ultrawide de 20 MP f/2.2 și o cameră telefoto de 8 megapixeli f/3.4 cu stabilizare optică. Per total, telefonul poate livra un zoom optic 5x, unul hibrid 10x și unul digital 50x. Ceea ce-i impresionant și intră direct în zona camerele „pocket”. Altfel spus, nu prea mai ai nevoie de o cameră de-aia mică.

Pe fotografie, Huawei a înlocuit senzorul clasic RGB cu unul RYYB (Red Yellow Yellow Blue), astfel încât imaginile trase noaptea să iasă mai bine. Asta vom vedea în teste. Altfel, Huawei P30 Pro poate ajunge la un ISO de peste 400.000, adică ți-ar ieși fotografiile și în situațiile de beznă completă.

Camera frontală este de 32 megapixeli f/2. Ar trebui să ai selfie-uri ceva mai bune decât cele de pe Mate 20 Pro, cel mai mare concurent pentru Huawei P30 pro.

Bateria de pe Huawei P30 Pro este de 4.200 mAh și se încarcă foarte rapid la 40 de wați, wireless la 15 wați și poate încărca bilateral și alte telefoane sau gadgeturi, la fel ca Mate 20 Pro sau ca Samsung Galaxy S10.

Huawei P30 Pro și senzorul care „nu face poze”

Ziceam că Huawei P30 Pro are și un al patrulea senzor. Nu fotografiezi sau filmezi cu el, ci e folosit în defocalizarea imaginilor, în aplicații de realitate augmentată sau pentru măsurat distanțe.

E vorba de un senzor de tip Time of Flight (ToF) și este folosit doar pentru a măsura adâncimea de câmp, pentru determinarea distanței dintre subiect și fundal. Cei de la Huawei spun că implementarea lui face ca pozele portret să iasă mai bine, cu un bokeh mai bun în fotografiile portret. De asemenea, ToF de pe Huawei P30 Pro ar fi folosit pentru a măsura distanțe sau înălțimea, lățimea și adâncimea unor obiecte.

În România, la ora publicării acestui articol, nu avem prețuri oficiale. Totuși, așa cum au fost vehiculate câteva prețuri înainte de lansare, sare de 1.000 de euro. Vom reveni cu informații despre prețurile locale. Culorile disponibile în România vor fi: negru, alb-albastru (Breathing Crystal) și verde-albastru (Aurora).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: