Huawei P30: specificații și tot ce oferă rivalul Samsung Galaxy S10e

Huawei P30: specificații și tot ce oferă rivalul Samsung Galaxy S10e
Sursa foto: Huawei folosește din nou culorile în degrade pentru P30. FOTO Florin Cașotă / PLAYTECH

Huawei P30 e, în sfârșit, oficial și specificațiile sunt ceea ce te-ai aștepta de la un telefon care concurează cu Samsung Galaxy S10e și iPhone Xr.

Huawei P30 are un ecran de 6,1 inci OLED Full HD+ și e similar în design cu modelul Pro. Are același procesor Kirin 980, iar de-aici încolo încep diferențele. Are 6 GB de memorie RAM și 128 GB spațiu de stocare, iar bateria este de 3.650 mAh.

P30 rulează Android 9 Pie cu interfața EMUI și se încarcă ceva mai lent decât P30 Pro.

În ceea ce privește trioul de camere foto, acestea sunt dispuse vertical pe spate cu un bliț la bază. Astfel, P30 are un senzor de 40 megapixeli cu f/1.8 și fără stabilizare optică. Apoi, un senzor ultrawide de 16 MP f/2.2 și fără stabilizare optică. Cel de-al treilea e unul de 8 MP f/3.4. Oferă însă un zoom optic 3x, astfel că e ceva mai bine decât ce ai pe iPhone sau Samsung Galaxy S10. Sigur, nu-i zoom-ul de 10x de pe P30 Pro.

Vestea bună, dacă te interesează partea asta, e că Huawei P30 are o cameră de selfie de 32 MP.

Huawei P30 și concurența

Specificațiile pentru P30 nu sunt deloc rele și îl poziționează într-o zonă cu Samsung Galaxy S10e, iPhone Xr și orice ar oferi concurența din China la aproximativ același nivel de preț. La ora publicării acestui articol nu avem prețuri oficiale pe România, dar vom reveni cu ele pe măsură ce sunt anunțate.

Ce oferă P30 e ansamblul foto-video. Sunt trei camere foto cu funcții diferite, cu mai mulți megapixeli decât ce propun Apple și Samsung și cu un zoom ceva mai bun. Ca hardware, Huawei P30 e ca un P20 Pro. Poți să privești lucrurile și așa, dacă vrei.