Google anunță că lucrează și ei la un telefon pliabil

Google anunță că lucrează și ei la un telefon pliabil

Eșecul telefonului pliabil de la Samsung nu a descurajat alte companii să încerce să lanseze și ele un model asemănător, printre care și Google.

Compania a anunțat că se gândește de ceva vreme la tehnologia telefoanelor pliabile și lucrează deja la un prototip, potrivit lui Mario Queiroz, șef al diviziei Pixel.

Totuși, cel mai probabil, vom avea mult de așteptat până când Google va ajunge să lanseze un telefon pliabil. Pe de altă parte, nici nu avem vreo certitudine că acest lucru chiar se va întâmpla. „Lucrăm la prototipuri pentru display-uri pliabile și pentru multe alte tehnologii hardware și nu avem alte anunțuri legate de produse în acest moment”, a mai adăugat Queiroz.

Faptul că Google lucrează la un model de telefon pliabil nu vine deloc ca o surpriză. Compania a anunțat chiar înaintea lansării modelului Samsung Galaxy Fold că Android va oferi suport pentru telefoane pliabile.

Google ar putea fi următoarea companie care aduce un telefon pliabil pe piață

La momentul actual, cele mai importante telefoane pliabile sunt Galaxy Fold de la Samsung și Mate X de la Huawei.

Primul deja s-a confruntat cu foarte multe reacții negative. Aparent, design-ul dispozitivului are foarte multe probleme, iar ecranul se strică extrem de repede. Samsung chiar a amânat lansarea telefonului pe piață.

Huawei Mate X urmează să fie lansat în vara lui 2019 și toată lumea se întreabă dacă modelul producătorului chinez va avea aceeași soartă cu telefonul pliabil de la Samsung.

Poate acesta este chiar motivul pentru care Google nu se grăbește când vine vorba de lansarea propriului model de telefon cu ecran pliabil. Totuși, știm măcar că cei de la Pixel iau în considerare această opțiune.

Ultimul model de telefon, Google Pixel 3a, este un flagship de buget și a fost anunțat chiar săptămâna aceasta, la conferința Google IO 2019.

Citește și:
Sursa: The Verge