Android 10 Q va fi mai întunecat, mai prietenos cu gesturile și compatibil cu 5G

Android 10 Q va fi mai întunecat, mai prietenos cu gesturile și compatibil cu 5G

În ultimele luni, au existat numeroase speculații legate de Android 10 Q și câteva detalii oficiale au ajuns online. Cu ocazia Google I/O 2019, am aflat toate noutățile ce vor fi introduse în noul sistem de operare.

Trecând peste noile aparate dezvăluite în cadrul Google I/O, conferința gigantului din Mountain View a fost despre noutăți software, iar în centrul atenției a fost Android 10 Q. La fel ca în fiecare an, acesta vine ca o aliniere la tendințele din piață, atât în materie de design al telefoanelor, cât și în privința noilor tehnologii care se îngrămădesc în terminalul din buzunar.

În primul rând, Android 10 Q va fi compatibil cu telefoanele pliabile, ca recent anulatul Galaxy Fold al celor de la Samsung. Va facilita utilizarea într-o varietate mai mare de scenarii și te va ajuta să continui activitatea întreprinsă cu ecranul închis, imediat după ce l-ai deschis, printr-o funcție intitulată Screen Continuity. În mod previzibil, Android Q va fi compatibil cu rețelele 5G.

Bara de navigație va dispărea în 2019 și va fi înlocuită în mod exclusiv cu gesturi. Acestea sunt aceleași pe care le știi de la iPhone X și care au fost introduse ca opționale în Android P.

Live Caption îți va putea crea subtitrări în timp real pentru orice conținut audio redat pe telefonul tău, complet offline. Smart Reply îți va genera posibile răspunsuri la mesajele pe care le primești, indiferent dacă provin din SMS-uri, Messenger, WhatsApp sau alte aplicații instalate. În plus, poți răspunde rapid direct din Notificare, fără să intri în aplicația efectivă.

O temă întunecată care a devenit foarte la modă în ultimii ani va fi introdusă în Android 10 Q. Aceasta va fi compatibilă cu aplicațiile native și cu interfața standard a telefonului, în timp ce dezvoltatorii o vor putea implementa rapid în proprile programe printr-un mecanism automatizat creat de Google intitulat Force Dark. Dacă vei activa modul Battery Saver, se va activa automat tema întunecată, dar o poți activa și manual.

În total, Android 10 Q va include aproximativ 50 de funcții noi, multe dintre ele destinate securității sporite și intimității utilizatorilor. Vei vedea mai ușor aplicația și serviciile care îți folosesc locația și vei primi notificări în acest sens. O dată de lansare oficială nu a fost comunicată pentru Android Q, dar ar trebui să ajungă la majoritatea utilizatorilor în această toamnă.

 

Citește și: