Funcția din WhatsApp care te scapă de nervi și violarea intimității

Funcția din WhatsApp care te scapă de nervi și violarea intimității

După o așteptare destul de lungă, WhatsApp a adus și pe Android funcția de securizare a mesajelor tale. Astfel, de acum înainte, pe iPhone și pe Android mai există un nivel de securitate ca să nu-ți fie invadata intimitatea de oricine pune mâna pe telefonul tău.

WhatsApp are peste un miliard de utilizatori. Aproape toți sunt pe iPhone sau Android, că alte platforme nici nu prea există, nici nu prea mai au utilizatori. La începutul anului, aplicația a primit suport pentru Face ID și Touch ID pe iOS. Totuși, utilizatorii de pe Android n-au avut prea mult noroc. Asta până recent.

Așa cum te-ai obișnuit cu aplicațiile, nu există prea multe care îți oferă încă un nivel de securizare. Practic, dacă telefonul e deblocat, orice poate fi accesat. WhatsApp încearcă să oprească asta pe iOS și Android.

Cum activezi securizarea WhatsApp pe iPhone

Ca să activez autentificarea biometrică în WhatsApp, intră în aplicație și fă un tap în colțul din dreapta jos, la setări.

Fă un tap pe Cont sau Account și optează pentru Confidențialitate / Privacy. De aici, te interesează ultima funcție de la bază – Blocare ecran sau Lock Screen. Bifează Solicitați Face ID sau Touch ID, în funcție de modul de iPhone din dotare.

Mai jos, în același ecran, bifează Imediat, dacă vrei să fie nevoie de autentificare adițională în secunda doi după ce ai părăsit WhatsApp. Modificările intră în vigoare în timp real, nu trebuie să le salvezi manual.

Cum faci același și pe Android

Chiar dacă WhatsApp a anunțat oficial suportul pentru autentificare, e posibil ca actualizarea să nu vină suficient de repede. Oricum, în momentul în care o ai, trebuie să faci așa: mergi la Settings – Account – Privacy – și Fingerprint lock.

Da, lipsește autentificarea facială din WhatsApp pentru Android și e posibil ca ea să nu vină prea curând. Niciun producător mare, până la Google cu Pixel 4, dar și acolo sunt probleme, nu a reușit să vină cu o tehnologie suficient de bună. Va fi interesant de văzut dacă Google poate reuși să promoveze Motion Sense atât de bine, cât să intre în aplicația de chat cu securizarea.