Schimbarea de la WhatsApp pe care o așteptai e în sfârșit aici

Schimbarea de la WhatsApp pe care o așteptai e în sfârșit aici

Dacă folosești WhatsApp, atunci ar trebui să știi de unele schimbări pe care le-a pregătit compania. Și susține că le-a făcut pentru siguranța datelor tale personale.

WhatsApp a anunțat că introduce o nouă funcție prin care să se asigure că doar tu accesezi aplicația. Dacă folosești WhatsApp și ai un telefon care rulează pe Android, atunci te poți bucura de funcția care-ți permite să te autentifici cu ajutorul amprentei.

Aplicație de mesagerie a Facebook susține că pentru a beneficia de această funcție nouă, trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli. Trebuie să mergi la Settings – > Account – > Privacy – > și apoi Fingerprint lock.

De acolo, îți înregistrezi amprenta așa cum faci și la deblocarea telefonului.

„Amprenta” de la WhatsApp vine la pachet și cu alte modificări

Pe lângă faptul că poți alege să deschizi WhatsApp doar cu ajutorul amprentei, noile modificări îți permit și să decizi după cât timp se blochează aplicația. Astfel, dacă folosești WhatsApp des, nu e cazul să stai să te autentifici mereu.

Dacă, în schimb, intri rar acolo, atunci o poți ține blocată.

 

Schimbarea pe care WhatsApp a anunțat-o acum pentru telefoanele Android există deja pe modelele iPhone. A fost introdusă anul acesta și autentificarea prin intermediul Face ID, pe lângă amprentă.

Utilizatorii de iPhone o pot activa direct din WhatsApp: Settings – > Account – > Privacy – > Screen Lock.

La începutul lunii, WhatsApp a fost în mijlocul unui scandal din cauza unei vulnerabilități informatice. Versiunea de Android a avut o problemă care le permitea hackerilor să-ți citească mesajele. Au fost atunci două scenarii prin care infractorii cibernetici puteau profita de această problemă pe WhatsApp. Prima era să descarce în galeria foto un GIF malițios.

Cel de-al doilea scenariu era să trimită un GIF prin mesaj direct. Dacă îl deschideai, datele îți erau expuse automat și ajungeau pe mâna infractorilor cibernetici. WhatsApp a anunțat ulterior că problema a fost rezolvată.

Citește și: