Face ID sau Touch ID în WhatsApp: cum activezi autentificarea biometrică

Printr-o actualizare recentă adusă aplicației, WhatsApp suportă autentificarea in-app prin Touch ID și Face ID pe iPhone, pentru a-ți proteja conversațiile.

WhatsApp este aplicația principală de comunicare pentru un număr foarte mare de posesorii de smartphone. Chiar dacă numărul celor care s-au lăsat de Facebook a mai crescut în ultimul an, utilizatorii de WhatsApp sunt în creștere și este puțin probabil să renunțe vreodată la acest instrument gratuit de comunicare în format text, video sau audio.

În cazul în care ești un utilizator de WhatsApp cu experiență, știi că este imposibil să-ți securizezi intrarea în particular intrarea în aplicație. Indiferent dacă ai un iPhone sau Android, când cineva îți cunoaște codul de securitate la mobil, poate să-ți intre și în WhatsApp. Așa a fost din totdeauna.

Pe terminalele cu Android, există câteva tertipuri la care poți apela pentru a-ți securiza diverse programe cu o parolă adițională. Pe anumite modele de telefoane Samsung, funcția respectivă este nativă și poartă numele Secure Folder, deși trebuie activată din Settings.

Pe iPhone, te poți bucura de autentificarea facială sau prin amprentă în WhatsApp datorită celui mai recent update adus programului. Din momentul în care vei activa funcția respectivă, nimeni nu-ți va mai putea intra în programul de chat doar cu un cod de securitate, indiferent cât este de complexă. Este nevoie de fața sau un deget al tău.

Pentru a activa autentificarea biometrică în WhatsApp, intră în aplicație și fă un tap în colțul din dreapta jos, la setări. Fă un tap pe Cont sau Account și optează pentru Confidențialitate / Privacy. De aici, te interesează ultima funcție de la bază – Blocare ecran sau Lock Screen. Bifează Solicitați Face ID sau Touch ID, în funcție de modul de iPhone din dotare. Mai jos, în același ecran, bifează Imediat, dacă vrei să fie nevoie de autentificare adițională în secunda doi după ce ai părăsit WhatsApp. Modificările intră în vigoare în timp real, nu trebuie să le salvezi manual.

17:39 17.02.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video