Fotografiile locurilor turistice pe care nu le poți publica pe Instagram

Fotografiile locurilor turistice pe care nu le poți publica pe Instagram
Sursa foto: Florin Cașotă / Playtech

Înaltul Turn Eiffel, frumosul Grand Canyon sau Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt atracții turistice menite să fie admirate și fotografiate. Cu toate acestea, fotografiatul este limitat, iar în unele cazuri nu ai voie nici să aduci o cameră foto.

Turnul Eiffel

Acest simbol al Parisului este una dintre cele mai fotografiate atracții turistice. Cu toate acestea, pun pariu că nu știai că nu ai voie să faci fotografii turnului iluminat noaptea, pentru ca apoi să folosești imaginea în scopuri comerciale. Iluminatul turnului este protejat de drepturi de autor, iar cel care face fotografia trebuie să plătească pentru dreptul de a folosi imaginea. Dacă faci fotografiile doar pentru tine atunci este ok.

Castelul Neuschwanstein

Acest castel din Germania poate fi fotografiat din exterior, dar nu și din interior. Vizitele în interiorul castelului sunt organizate sub formă de tururi ghidate de 35 de minute, iar fotografierea și filmatul sunt interzise.

Grand Canyon

Canionul este vizitat de peste 4 milioane de oameni în fiecare an, iar turiștii, de multe ori, aleg să meargă pe puntea specială de observație pentru a se bucura de priveliște. Însă acolo este locul unde turiștii nu au voie să facă fotografii. Mai mult, pe punte trebuie să poarte huse pentru încălțăminte pentru a proteja sticla de zgârieturi. Oriunde altundeva ai liber la poze.

Palatul Soarelui Kumsusan

Kumsusan Palace of the Sun (Palatul Soarelui Kumsusan) din Coreea de Nord este o clădire care servește drept mausoleu pentru Kim Ir-sen, fondatorul Coreei de Nord, și pentru fiul său Kim Jong-il. Străinii trebuie să obțină permisiunea de a intra și atunci o pot face doar în timpul unui tur oficial. Cei care intră nu au voie să facă poze, să fumeze și nici să vorbească în anumite zone.

Capela Sixtină

Ai voie să faci fotografii oriunde în Vatican, dar nu și în Capela Sixtină. Locul este considerat un monument religios, menit să fie admirat, nu să fie fotografiat. Nimeni nu-ți ia telefonul la intrare, așa că mai există și persoane care fac poze, deși sunt rugați să nu facă asta.

Cazionourile din Las Vegas

În unele cazinouri din Las Vegas nu ai voie să faci fotografii: pentru a preveni un jaf, pentru a proteja intimitatea persoanelor din interior etc. În trecut, fotografiatul era interzis în toate cazinourile din oraș, însă, în timp, limitările au fost ridicate. Totuși, înainte să faci o fotografie mai bine întrebi dacă ai voie sau nu.

Taj Mahal

Clădirea poate fi fotografiată după pofta inimii din exterior, dar nu și din interior. Când vizitezi Taj Mahal nu ai voie să manănci, să faci zgomot, să fumezi, iar smartphone-ul ar trebui să fie închis sau trecut pe modul silențios.

Sursa: Brightside
Etichete: