România arată ca o țară de basm măcar în aceste fotografii

ACTUALITATE
România arată ca o țară de basm măcar în aceste fotografii
25 iun. 2019 | 17:45

De multe ori, mergem în vacanță pe meleaguri străine, pentru a ne bucura de peisaje nemaivăzute, de vis. Doar că în acest fel pierdem locurile desprinse din basme care se află în țara noastră.

Regiunea Transilvaniei din România reprezintă în prezent un melanj superb de natură sălbatică, sate tradiționale și orașe moderne. Ea a servit drept sursă de inspirație multor scriitori (printre care și Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”), care au căutat să îi capteze beatitudinea naturală în cuvinte.

Fotograful român Alex Robciuc și-a petrecut ultimii 10 ani realizând fotografii la apus și la răsărit în saturi izolate sau orașe moderne, pe străzi pustii sau circulate – toate în pitoreasca regiune a Transilvaniei. El a călătorit în lung și în lat regiunea Transilvaniei, căutând frumusețea acolo unde oamenii treceau pe lângă ea. Pozele realizate de el sunt de-a dreptul fascinante, arătându-ți o Românie cum nu ai mai văzut: sălbatică, veche, colorată, luminoasă, vie și spectaculoasă.

„Nu este greu să înțelegi de ce peisajele din Transilvania au aprins imaginația atâtor scriitori”, a subliniat Robciuc într-un articol scris de el pe BoredPanda.”După cum a spus și scriitorul englez de călătorii Patrick Leigh Fermor în 1934: «Transilvania a fost un nume familiar de când mă știu. Era însăși esența și simbolul unei ciudățenii izolate, înfrunzite, pe jumătate mitică; și, în acel moment, părea mai izolată și mai împânzită de farmece». Cu acest citat în minte, am realizat o selecție a lucrărilor mele de anul trecut, și sper să simțiți și voi magia acestor tărâmuri”,

Fotografiile realizate de Robciuc i-au adus și un premiu semnificativ, mai exact premiul I la secțiunea National Award, în cadrul Sony World Photography Awards 2019. El a primit această distincție mulțumită eforturilor sale de a-și promova țara nativă în întreaga lume prin fotografii. Ba mai mult, a primit și titlul de Tourism Ambassador.

Ma jos poți admira fotografiile realizate de el de-a lungul timpului în Transilvania: