06 mart. 2017 | 10:49

Facebook introduce ghiduri turistice pentru a te ajuta în călătorii

ACTUALITATE
Facebook introduce ghiduri turistice pentru a te ajuta în călătorii

Facebook vrea să fie un site util din cât mai multe puncte de vedere, astfel că ultima funcție este menită să te ajute în călătorii.

Noua funcție, denumită City Guides, apare pe aplicația de mobil pentru Facebook și oferă recomandări de călătorie într-un mod asemănător cu cel al TripAdvisor.

Așa cum este cazul când vine vorba de experimente făcute de companie în cadrul site-ului sau al aplicației, noul update poate fi găsit în tabul ”more” din aplicație. City Guides pare să fie o funcție destul de interesantă, care oferă o serie personalizată de recomandări cu privire la un oraș de interes.

Funcția se folosește îndeosebi de ratingurile pe care diversele locuri le-au primit pe site, dar și de eventualele check-in-uri date de prietenii tăi în anumite locuri. Poți să adaugi la bookmarks locurile în care ai vrea să mergi, acestea apărând în meniul ”Saved” al aplicației. Momentan, aceasta nu funcționează cum trebuie, dar cel mai probabil va fi rezolată.

Noile recomandări sunt afișate în câteva secțiuni diferite. În partea de sus apar locurile în care au mers prietenii tăi, iar apăsând pe profilul fiecăruia, vei vedea check-in-urile persoanei in orașul respectiv.

Mai jos, apar sugestii de locuri în care localnicii merg, iar dedesubt apar cele mai populare atracții. Dacă apeși pe o astfel de sugestie, vei fi trimis către pagina de Facebook a acesteia, astfel încât să poți accesa o hartă, să descoperi detalii cu privire la contact, fotografii, review-uri și altele.

O versiune inițială a acestei funcții a fost văzută prima dată în decembrie, arată digitaltrends.com, iar momentan nu este clar dacă City Guides este testată doar în anumite regiuni. Cel mai bine este să verifici dacă funcția este activă, intrând în secțiunea ”Explore” din aplicație, urmând ca ghidurile turistice să apară pe ultima poziție.