Ce substanță neobișnuită au găsit chinezii pe suprafața Lunii

Ce substanță neobișnuită au găsit chinezii pe suprafața Lunii
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
14:19 03.09.2019

Omenirea înțelege în fiecare zi din ce în ce mai multe lucruri despre spațiul cosmic, iar această descoperire de pe Lună este una extrem de neobișnuită.

Anul acesta s-au împlinit 50 de ani de la primii pași ai omenirii pe suprafața Lunii și de atunci continuăm să aflăm mereu lucruri noi despre satelitul natural al Pământului. De data aceasta a fost rândul chinezilor să facă o descoperire aici. Aceștia au identificat o substanță vâscoasă, de consistența gelului, într-un crater de pe suprafața planetei. Acest lucru s-a întâmplat în ziua lunară cu numărul opt, care a început pe 25 iulie.

Acum, oamenii de știință încearcă să găsească o explicație pentru existența acestei substanțe ciudate.

Cum s-a descoperit substanța ciudată de pe Lună

Descoperirea a fost făcută de un roverul Yutu-2, trimis de chinezi pe Lună în luna ianuarie a acestui an. Acesta face parte din misiunea Chang’e 4 și este primul robot care a explorat vreodată partea întunecată a Lunii.

Substanța asemănătoare gelului de pe Lună a fost găsită din întâmplare. Echipa se pregătea să oprească temporar activitatea roverului pentru a-l proteja de temperaturile înalte și radiațiile solare. Totuși, echipa a observat un crater care părea să conțină un material de o culoare diferită de cea a suprafeței din proximitate. Acest lucru i-a determinat pe cercetători să-și modifice planurile inițiale de explorare a Lunii.

Chinezii nu au dat încă prea multe explicații despre această descoperire de pe Lună. Nu au oferit nici vreo imagine în acest sens. Unii cercetători spun că o explicație plauzibilă ar putea fi ca acea materie să fie sticlă topită, creată la impactul unui meteorit cu suprafața lunară.

Yutu-2 a aterizat pe Lună pe 3 ianuarie 2019, iar misiunea sa este să exploreze și să aducă cât mai multe informații despre partea întunecată a Lunii. Face parte din a doua fază a programului spațial de explorare lunară al Chinei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: space.com
Etichete: