Cât costă Netflix în România și cum diferă prețul față de alte țări

Cât costă Netflix în România și cum diferă prețul față de alte țări

Dacă te-ai gândit să renunți la piraterie, poate ești interesat să vezi cât costă Netflix în România și dacă merită. Ai aici și o comparație cu alte țări.

În ianuarie 2016, platforma de streaming s-a extins în aproape toate țările din lume. România a fost printre ele și probabil că, dacă n-ai început deja să folosești platforma, te interesează cât costă Netflix în România. Vestea bună e că suntem undeva la mijloc când compari cât costă Netflix la noi cu ce prețuri sunt în alte state.

Cât costă Netflix în România și ce primești de banii plătiți

Sunt mai multe moduri în care îți poți face abonament la Netflix în România. Ai opțiunea de-a plăti prin magazinele de aplicații pentru Android, adică Play Store, respectiv App Store, sau direct prin site-ul oficial al platformei. Pentru acest articol despre cât costă Netflix la noi am luat ca referință site-ul companiei.

  • 8 euro (aprox. 38 lei) pe lună: nu ai acces la conținut Full HD și poți viziona doar pe un ecran în același timp
  • 10 euro (aprox. 47 lei) pe lună: ai acces la conținut Full HD, dar nu 4K, iar vizionarea se poate face pe două dispozitive în același timp
  • 12 euro (aprox. 56 lei) pe lună: practic, ai toate opțiunile – conținut 4K și vizionare simultană pe patru dispozitive.

Indiferent de cât costă Netflix, ai acces la platformă de pe toate dispozitivele suportate oficial: televizoare smart (Android, Tizen, webOS), de pe platformele Android și iOS, dar și pe dispozitive ca Apple TV. Iar prima lună, dacă n-ai mai avut abonament, e gratuită.

Cât costă Netflix pe App Store? Eu mi-am făcut abonamentul pe un iPhone și plătesc în fiecare lună prin App Store.

Partea bună e că abonamentul e mai ieftin. Astfel, prețurile de mai sus, în App Store, sunt următoarele: 30 de lei, 40 de lei, 48 de lei. E o economie de aproape 10 lei la cel mai mare abonament. Partea proastă e că Netflix a scos opțiunea asta pentru utilizatorii noi.

Cât costă Netflix pentru alți utilizatori din alte țări

Cat costa Netflix in alte tari si in Romania
Cât costă Netflix în România și în alte țări – raportat la preț per titlu

Chiar dacă Netflix practică tarife standard, conținutul nu e standard. Unele țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, se bucură de acces la o bibliotecă mult mai mare decât alte state. Și România se regăsește într-o așa situație, după cum arată o analiză din noiembrie 2018.

Astfel, în România avem acces la peste 4.000 de titluri: 1.163 seriale și 2.854 filme. Costul per titlu este de 0,00224 dolari. Spre comparație, SUA au acces la peste 5.800 de titluri cu un cost per titlu de 0,00137 dolari.

Cel mai prost stă Danemarca: peste 3.300 de titluri, dar un cost per titlu de 0,00361.

Cât costă Netflix (dacă vrei abonament per săptămână)

abonamente netflix pe saptamana
Cât costă Netflix pe săptămână (listă din perioada de testare)

La începutul lui decembrie am aflat că Netflix testează în mai multe țări, printre care și România, variante de plată săptămânală. Astfel, în secțiunea de abonare a platformei au apărut oferte pe o perioadă de timp mai scurtă.

Cât costă Netflix pe săptămână? Prețul de 2,49 euro pe săptămână e  pentru abonamentul basic, 2,99 euro pentru cel standard și 3,49 de euro pentru cel premium. Astfel, ai toate opțiunile aferente, dar la preț mai mic și pe perioadă limitată. Dar poate fi util când nu vrei decât să vezi un serial nou sau un film lansat recent pe platformă.

Citește și: