Anunțul Google: ce se schimbă la Gmail pe iPhone și Android de acum

Anunțul Google: ce se schimbă la Gmail pe iPhone și Android de acum

A fost un an plin pentru Gmail. A primit un design mai bun, mai curat și ceva mai intuitiv, iar odată cu Android 10 și iOS 13 mai trece printr-o schimbare. Vestea și mai bună e că, în anumite cazuri, nu trebuie să faci tu nimic. Dar interfața va fi diferită.

În timp ce 2018 a fost despre cum să ne folosim telefoanele mai puțin, atât Google pe Android, cât și Apple pe iOS, oferind moduri de contorizare a timpului, în 2019 e despre dark mode. iOS 13 și Android 10 oferă așa ceva, după ce Samsung a avut încă de anul trecut cu One UI.

Odată cu dark mode, se schimbă și Gmail. Aplicația primește o interfață întunecată și va fi disponibilă pe ambele platforme. Rămâne același Gmail, dar mai puțin obositor când folosești telefonul noaptea.

Cum activezi dark mode pentru Gmail

gmail dark mode

Înainte de toate trebuie să știi că, deși Android 10 a fost lansat, prea puține telefoane au primit noua versiune a sistemului de operare de la Google. Și, pentru următoarele șase luni, actualizările vor veni destul de greu. Dacă ai însă norocul de-a folosi Android 10, Gmail trece la dark mode automat.

Odată ce-ai activat dark mode în Android 10, Gmail respectă setarea aia și interfața se adaptează. Totodată, pe telefoanele Pixel, dacă activezi economisirea bateriei, Gmail va avea tot interfața întunecată. Sau o poți face din setări: Settings – Theme.

Pe iOS 13, Gmail respectă setarea sistemului. Iar dacă ai iOS 11 sau 12, poți activa noua interfață din setări și bifezi „dark theme”.

Cum de Android 10 nu știm ce telefoane și când primesc actualizare, cu iOS 13 e ceva mai simplu. Apple deja a publicat lista și sunt suportate dispozitive vechi și de acum trei ani. Dacă ai unul, fă actualizarea și încearcă noul Gmail.

De-a lungul următorului an, tot mai mulți dezvoltatori vor implementa astfel de teme. Facebook a făcut-o deja în Messenger și e așteptată una pentru aplicația principală. Te poți aștepta la Instagram, WhatsApp să facă ceva similar.

Citește și:
Sursa: The Verge