04 mart. 2019 | 13:30

De ce vrei dark mode în Facebook Messenger și cum îl activezi

ACTUALITATE
De ce vrei dark mode în Facebook Messenger și cum îl activezi

Facebook se alătură tendinței de a face totul negru și îți pune la dispoziție dark mode pe Facebook Messenger și asta trebuie să faci ca să-l activezi.

Modul întunecat sau „dark mode” este cea mai populară setare grafică de pe smartphone-uri, dar și de pe alte dispozitive mobile.

Google a implementat modul întunecat cu Android Pie în anumite aplicații (mesagerie, YouTube etc), Microsoft l-a adus pe Windows și Apple pe MacOS. Iar acum este timpul ca și Facebook să-ți aducă dark mode pe Messenger, pe smartphone-urile cu Android.

Facebook se crede o companie jucăușă și de aceea pentru a activa modul întunecat trebuie să urmezi anumiți pași. Așadar, dacă în alte cazuri tot ce trebuie să faci este să intri la setări și să selectezi dark mode. În cazul Facebook Messenger trebuie să-i trimiți cuiva un emoji cu o lună, dar nu orice lună, ci una emojiul cu semilună.

După ce ai trimis asta, mai multe luni ar trebui să cadă pe ecran și să-ți apară un pop-up care te anunță că ai deblocat modul întunecat. Intri la setări și-l poți activa de acolo.

De asemenea, primești o avertizare că modul este un „work in progress” și că ai mai putea întâlni probleme.

Întunecarea meniurilor este la modă pentru că aplicațiile arată mai bine așa (o chestiune de gust), dar mai ales ajută și crește autonomia bateriei pe telefoanele cu ecrane OLED. Modul întunecat nu te va ajuta să economisești baterie pe ecrane LCD deoacere astfel de ecrane sunt iluminate uniform, pe când la OLED fiecare pixel în parte se iluminează individual.

Drept urmare, dacă o zonă este neagră, atunci pixelii de acolo nu se vor ilumina. Chiar și Google a făcut teste și a dovedit că modul dark face ca bateria telefonului tău OLED să țină mai mult.

Google lucrează la implementarea unui mod întunecat pentru celebrul browser Google Chrome, iar asta este îmbucurător pentru cei care preferă acest stil, dar și posesorii de laptopuri cu ecrane OLED (cei drept abia acum au început producătorii să implementeze astfel de panouri în laptopuri).