Ce iPhone primește iOS 13 și toate telefoanele Apple care au devenit inutile

Ce iPhone primește iOS 13 și toate telefoanele Apple care au devenit inutile

Odată cu iPhone 11, Apple a lansat și iOS 13. E noul sistem de operare, caracterizat de dark mode. Va fi disponibil de luna aceasta, dar nu pentru toate dispozitivele. În timp ce iOS 12 a oferit cel mai larg suport, iOS 13 începe să taie din telefoanele pentru care Apple oferă suport. Din fericire, un model aparte e pe listă.

Oricât de bun ar fi un nou iPhone, ar fi pe jumătate la fel de eficient fără iOS. Chiar dacă Apple n-a mai făcut o schimbare majoră încă de acum cinci-șase ani, iOS 13 e un sistem de operare eficient și e actualizarea care introduce dark mode.

Alături de iPhone 11 și iPhone 11 Pro, sunt alte câteva modele, din ultimii ani, care vor primi actualizarea. iPhone 11 va fi în magazine din 20 septembrie, în Statele Unite ale Americii și câteva țări din Europa. În România, va fi din 27 septembrie. Din 19 septembrie începe însă actualizarea telefoanelor vechi la iOS 13.

Ce telefoane Apple primesc iOS 13

Pe lângă iPhone 11, care primește preinstalat iOS 13, mai jos ai o listă cu cele vechi care vor fi actualizate:

  • iPhone 6s și 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 7 și 7 Plus
  • iPhone 8 și 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone Xr, Xs și Xs Max
  • iPod Touch (a șaptea generație)

Surpriza e că iPhone SE e încă pe listă. Da, are hardware de 6s, dar va intra cu iOS 13 în al patrulea an de existență, în 2020. E o diferență destul de mare, față de piața telefoanelor cu Android.

Sigur, nu toate funcționalitățile noului sistem de operare vor fi pe toate telefoanele. Fiecare model va fi însă ceva mai rapid decât până acum, mulțumită optimizărilor făcute de Appple. Comparativ cu iOS 12, noul sistem de operare ar trebui să fie de două ori mai rapid în majoritatea situațiilor.

Desigur, vei beneficia de noua aplicație Reminders, dacă o foloseai, dar și de opțiunea de-a scrie cu swipe, prin QuickPath, funcționalitate care exista de ceva timp pe Android și tastaturi terțe.

Citește și: