Cum activezi Dark Mode pe iPhone cu iOS 13 și la ce ajută

Cum activezi Dark Mode pe iPhone cu iOS 13 și la ce ajută

Dacă ești utilizator de iPhone cu iOS 13, poate ai auzit că acesta include posibilitatea aplicării unei teme întunecate. Dacă nu ai activat-o însă imediat după instalarea noului firmware, s-ar putea să nu fie foarte evident cum ajungi la ea.

Într-o perioadă în care aproape fiecare sistem de operare pentru desktopuri, laptopuri sau mobile include un mod întunecat sau Dark Mode, era o chestiune de timp până când Apple să aducă același lucru pe iPhone. Inevitabilul s-a întâmplat odată cu lansarea iOS 13.

Acum, poți aplica o temă întunecată pe iPhone. Aceasta are numeroase beneficii și poate fi activată automat doar între anumite ore, dacă nu te încântă suficient încăt să o ai activă în permanență. În plus, aplicarea ei pe mobil va trimite un semnal către anumite site-uri compatibile și se va reflecta în activarea unei teme întunecate și online, nu doar pe iPhone.

Dark Mode pe iOS 13, rapid

Cel mai rapid mod de a activa modul întunecat sau Dark Mode pe un iPhone cu iOS 13 implică utilizarea unui switch din Control Center sau Centrul de Control. După ce ai făcut un swipe în jos din colțul din dreapta sus, ține apăsat câteva momente pe butonul de ajustare a luminozității. După aceea, apasă în colțul din stânga jos pe Modul Întunecat. Imediat, ar trebui să vezi scrisul alb pe un fond negru absolut în majoritatea aplicațiilor.

Ca idee, toate aplicațiile native create de Apple pentru iOS au fost actualizare pentru a se adapta la caracteristicile vizuale ale temei întunecate. În plus, pe un iPhone X, iPhone Xs, iPhone Xs Max sau 11 Pro și Pro Max, ar trebui să observi și o îmbunătățire discretă a bateriei. Acel fapt se datorează faptului că panourile OLED consumă semnificativ mai puțină energie electrică atunci când afișează o imagine neagră.

Eventual, schimbă-ți și fotografia de fundal pe iPhone pentru a se potrivi cu noua ta temă întunecată. În acest scop, intră la Configurări și fă un tap pe secțiunea Wallpaper sau Fundal. Dacă vrei să activezi automat tema întunecată sau Dark Mode în iOS 13 doar între anumite ore, din Configurări, intră la secțiunea Display & Brightness sau Afișaj și Luminozitate. În acest fel, poți avea o temă luminoasă, uzuală, din momentul în care a răsărit și până apune soarele. În rest, vei utiliza tema întunecată.

apple ios 13 mod intunecat

Citește și:
Etichete: