Android Q ar putea fi mai similar cu iOS decât ai vrea

Android Q ar putea fi mai similar cu iOS decât ai vrea

Două seturi de posibile schimbări pentru Android Q deja au ajuns publice. Dar noul Android ar putea veni cu un sistem de swipe ca pe iOS.

Android Q va aduce o navigare mai ușoară a sistemului de operare, prin mai multe gesturi.

Una dintre primele noi modificări aduse navigării are legătură cu butonul „înapoi”: au adăugat animații de tranziție mai fluide între task-uri. De asemenea, un al doilea set de schimbări includea diferențe la nivelul butonului de start și cel de aplicații recente.

Google a lansat a doua variantă beta a noului Android Q pentru telefoanele Google Pixel și cele care fac parte din Proiectul Treble.

Aparent, noile update-uri ale sistemului de operare par să introducă o setare care renunță complet la butonul „înapoi”. Pe de altă parte, butonul de start s-ar schimba și el. Va fi transformat într-o bară de gesturi care amintesc de sistemul de operare iOS disponibil de la iPhone X încoace.

Noile schimbări nu sunt decât în versiunea Android Q beta

Totuși, aceasta nu este decât o variantă beta. Încă nu avem certitudini că sistemul de operare Android Q va conține aceste modificări.

Este puțin probabil ca Google să facă să dispară cu totul butonul „înapoi”. Asta ar aduce schimbări drastice în modul în care interacționăm cu aplicațiile de pe Android. Dar este posibil să implementeze un gest pentru acesta în viitor.

Pe de altă parte, este posibil ca toate aceste gesturi pe care Google le testează pentru Android să fie nimic mai mult decât niște simple încercări. Ar putea să nu vadă vreodată lumina zilei.

Dacă telefonul tău e compatibil, poți descărca versiunea Android Q beta pentru a vedea despre ce e vorba. Totuși, nu vom avea mai multe detalii până în luna mai, când Google va organiza conferința anuală unde va vorbi și despre caracteristicile ultimului Android.

Etichete: