De ce toată lumea își caută pe Google data de naștere

De ce toată lumea își caută pe Google data de naștere

Internetul de plin de challenge-uri prostești care, de multe ori, sunt și destul de periculoase. Altele sunt doar amuzante, ca acest search pe Google.

Statul american Florida e faimos pentru numeroasele infracțiuni bizare. De cele mai multe ori acestea par să fie comise de un infractor de neoprit cunoscut sub numele de Florida Man. De fapt, aceasta este sintagma pe care e jurnaliștii statului american o folosesc pentru a denumi infractorii.

De aici s-a născut și challenge-ul care implică doar o scurtă căutare pe Google. Oamenii pot vedea astfel ce infracțiune ciudată din Florida e asociată cu ziua lor de naștere. Tot ce trebuie să scrie pe Google Florida Man și să adauge data lor de naștere.

„Putem încerca să atribuim unele dintre aceste povești bizare umidității sufocante sau unor cazuri rele de insolație, dar în realitate, Florida doar are niște oameni ciudați care fac lucruri ciudate”, notează un articol dintr-un ziar local.

Totul a început cu o postare a unui utilizator Tumblr iar provocarea a devenit virală imediat.

„Florida Man” se află pe locul șapte în topul căutărilor populare de pe Google din 21 martie 2019, cu peste 200.000 de accesări.

Rezultatele îi amuză pe cei care caută. Printre cele mai ciudate rezultate sunt un articol despre cum un bărbat a încercat să-și atace vecinii cu un tractor sau cum altul a sunat la serviciile de urgență pentru a-l duce acasă să-și schimbe lenjeria. Altul chiar i-a cerut poliției să-i testeze drogurile pentru că avea impresia că metamfetamina care îi fusese vândută nu era de calitate.

Suspiciuni legate de colectarea datelor de către Google

Oamenii au văzut intenții ascunse în spatele acestei provocări. Unii utilizatori sunt sceptici. Cred că simplul search pe Google ar putea fi o încercare a companiei să mai colecteze niște date despre tine.

La fel s-a întâmplat și în cazul provocării de pe Facebook, #10yearschallenge. Deși părea un challenge inofensiv, există posibilitatea ca Facebook să o fi lansat pentru beneficiile sale. Oamenii cred că poate fi folosită de companie pentru a-și îmbunătăți tehnologia de recunoaștere facială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: